Dvojni dvojec bo nastope končal v finalu D

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Janez Zupan in Gašper Fistravec se v današnjem malem polfinalu nista uspela prebiti v finale C, bila sta šesta za posadkami Srbije, Češke, Ukrajine, Estonije in Latvije. Jutri bosta tako nastopila v finalu D, tekmi za razvrstitev med 19. in 24. mestom.

 DSC_0002

Za Janeza Zupana in Gašperja Fistravca je bila danes precej težka tekma, saj jima je dan prej spodletela uvrstitev v polfinale, s čimer bi ostala v igri za vozovnico za OI 2016. V današnjem polfinalu za uvrstitev v C ali D finale se skozi progo nista uspela držati vodilnih treh posadk Srbije, Češke in Ukrajine, ki so bile najmočnejše in so si priveslale nastop v finalu C. Na polovici proge sta sicer za tretjim mestom zaostajala le dolžino čolna, vendar pa v nadaljevanju nista vzdržala in skozi cilj priveslala kot šesta, prehiteli sta ju še posadki Estonije in Latvije.

DSC_0005

Rezultati današnje tekme

Jutri bosta tako nastopila v finalu D za uvrstitev med 19. in 24. mestom, v tej tekmi pa bodo njuni tekmeci posadke Estonije, Latvije, Argentine, Španije in Madžarske. Finale D bo na sporedu jutri ob 10:40.

 DSC_0008

Trener Dušan Jurše o tej tekmi: »Kljub temu, da smo v obdobju po Luzernu opravili zelo dobre treninge skupaj z bratoma Sinković in Hrvaškem in potem sami v Bohinju, ugotavljamo, da to ni dovolj za preboje v C ali B finala. To je realno stanje tega čolna in glede na to nas čaka še kar veliko dela v prihodnje.«

O uspehu Rajka Hrvata: »Rajko je pokazal fantastičen nastop in dosegel odlično uvrstitev. To je potrditev velikega talenta, ki ga je pokazal že na letošnjem EP s tretjim mestom. Glede na videno bi bil z malo sreče danes lahko tudi zmagovalec.«

DSC_0010

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja