Dvojni dvojec bo nastopil v popoldanskem repasažu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Uro in pol po Hrvatu sta v predtekmovanju nastopila še Janez Zupan in Gašper Fistravec v dvojnem dvojcu. V drugi predtekmovalni skupini sta zasedla četrto mesto, za posadkami Češke, Bolgarije in Estonije ter pred Poljsko. Za vstop v polfinale bosta veslala v popoldanskem repasažu ob 16:15.

 DSC_0004

S starta sta močno potegnila Bolgara Kristian Vasilev in Georgi Bozhilov, njima pa sta sledila naša dva. Na polovici proge sta Zupana in Fistravca prehitela Čeha Michal Plocek, lanski svetovni prvak v enojcu do 23 let, v letu 2012 pa evropski in svetovni mladinski prvak pred našim Markovcem, in David Jirka, še vedno pa je bil zaostanek naše posadke majhen, dolžino čolna za vodilno bolgarsko posadko. V nadaljevanju sta Zupan in Fistravec, ki sta tokrat sploh prvič skupaj nastopila na tekmi, popustila in predse spustila še Estonijo, za seboj pa zdržala poljski čoln. V ospredju je Češka prehitela Bolgarijo, ti dve posadki sta se neposredno uvrstili v polfinale, tretja je bila Estonija.

 DSC_0017

Gašper Fistravec po tekmi: »Današnja tekma se je mogoče izkazala malce prehitra, dejansko sta bili prvi dve posadki dejansko prehitri. Mislim, da je bila to dobra učna ura za popoldanski repasaž, kjer pa bova napadala prvo mesto in se tako prebiti naprej.«

 DSC_0018

Iz drugih predtekmovalnih skupin so se neposredno kvalificirale še Nemčija, Francija, Norveška, Srbija, Velika Britanija in Ukrajina. Janez Zupan in Gašper Fistravec bosta popoldne ob 16:15 nastopila v repasažu, od koder prvi dve mesti vodita v polfinale. Njuni nasprotniki bodo posadke Belorusije, Litve, Azerbadžana, Madžarske in Poljske. Glede na rezultate predtekmovanj sta najhitrejša Litvanca, lani še oba tekmovalca do 23 let, Galisanskis je bil bronast na SP U23 v enojcu. Madžara sta bila na blejskem svetovnem pokalu osma, računato pa velja tudi na Azerbadžanca, saj ima štroker Yotov srebro z lanskega EP prav v dvojnem dvojcu.

 DSC_0019

Selektor Dušan Jurše je takole ocenil slovenska nastopa: »Rajko je prikazal odličen nastop in ima tudi najboljši čas predtekmovanja, tako da mu dobro kaže tudi za naprej. Dvojni dvojec pa je nekako odpeljal v dveh delih, prva polovica proge dobra, po času bi jo lahko ocenil kot odlično, potem pa nekako nista znala preiti v drugo polovico, kjer je bilo potrebno zadržati Čehe in ostati v stiku z Bolgari. To bo potrebno popraviti v repasažu.«

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja