Dvojni dvojec naslednjič v soboto, ostali že jutri

mario Novice 0 Komentarjev

Mlajši člani so danes na svetovnem prvenstvu v Trakaju v Litvi opravili s predtekmovanji. Neposredno v sobotni polfinale se je uspelo uvrstiti dvojnemu dvojcu Zupan-Domanjko, ostali pa bodo nastopili že jutri: skifist Močnik v četrtfinalu, skifistka Šešumova in lahki skifist Grace pa v repasažu.

Aleš Zupan in Grega Domanjko sta v predtekmovanju odlično startala in vodila na prvih 500 metrih. V nadaljevanju sta ju prehitela le Italijana in drugo mesto je zadostovalo za neposredno uvrstitev v sobotni polfinale. Tretje mesto je zasedel čoln ZDA, za njim pa so se razvrstili Grčija, Rusija in Koreja. Iz ostalih dveh skupin so neposredno v polfinale napredovale še posadke Nizozemske, Nemčije, Nove Zelandije in Litve.

Lahki skifist Jure Grace je bil v svoji predtekmovalni skupini tretji, za Ukrajincem in Britancem. Jure je malce slabše startal, potem pa se skozi celo progo trudil ujeti drugo mesto, ki bi ga neposredno kvalificiralo v polfinale. To mu ni uspelo in za mesto med najboljšimi dvanajstimi si bo skušal zagotoviti jutri v repasažu. Start bo ob 09:58, v konkurenci pa bo imel lahke skifiste Gruzije, Češke, Nizozemske, Slovaške in Belgije.

Skifistka Anja Šešum je skozi celo progo veslala na tretjem mestu in tudi v cilju zaostala za tekmovalkama Nizozemske in Bolgarije, ki sta napredovali v polfinale. Anja je prehitela Indonezijko in Ukrajinko in se bo jutri v repasažu borila za mesto v polfinale. Njena tekma bo na sporedu ob 12:18, borila pa se bo s tekmovalkami iz Češke, Latvije, Madžarske, Belgije in Ukrajine.

Skifist Gašper Močnik je uspešno nastopil v predtekmovanju in bo jutri nastopil v četrtfinalu. Od tam vodijo v polfinale prva tri mesta, pomeril pa se bo z enojci Ukrajine, Avstrije, Belgije, Madžarske in Nove Zelandije.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja