Dvojni dvojec v polfinalu, vsi enojci v četrtfinalu

mario Novice 0 Komentarjev

Današnja dopoldanska predtekmovanja so vsem naših posadkam prinesla napredovanje. Luka Špik in Iztpok Čop sta si v dvojnem dvojcu z zmago suvereno zagotovila nastop v jutrišnjem polfinalu, Jan Špik in Gašper Fistravec v enojcu ter Rajko Hrvat v lahkem enojcu pa so si s odlidnimi nastopi priveslali nastop v četrtfinalu, ki bo že danes popoldne.

cimg7969

Luka Špik in Iztok Čop sta v prvi predtekmovalni skupini vodila od starta do cilja in drugim posadkam nista pustila upanja na zmago. V tretji četrtini prige sta se jima sicer nevarno približala Francoza Berrest in Bahain, vendar pa sta naša dva uspešno odbila napad in v finišu potrdila prvo mesto. Druga je bila posadka Francije, tretja druga nemška posadka, čerti in peti pa sta bili posadki Estonije. Čop in Špik imata drugi najboljši čas predtekmovanja, prvega imata Norvežana Hoff in Borch, ki sta zmagala v drugin skupini. Neposredno so v polfinale napredovale še posadke Nove Zelandije, Nemčije, Argentine, Litve in Avstralije. Presenetljivo bosta morala v repasaž Angleža Lucas in Townsend, ki sta bila v drugi skupini četrta, saj so zelo dobro nastopili tokrat nepostavljeni Novozelandci in Norvežani.

cimg7971

Luka je takole komentiral današnji nastop in že namenil nekaj misli jutrišnjemu polfinalu: “Prvi nastop je vedno najtežji, naj bo svetovni pokal ali katera koli druga tekma. S tekmo sva zadovoljna, ker sva se držala plana, tudi tehnično sva tekmo v redu izpeljala. Bo pa potzrbno vsako naslednjo tekmo narediti še korak naprej. Menim, da se Francoza nista hranila moči, kot tudi druge posadke v ostalih predtekmovalnih skupinah. Je pa možno, da je katera od posadk taktizirala. Primerjava časov z drugimi skupinami je sicer težka, ker se razmere na vodi spreminjajo. Ponovno pričakujem zahtevno polfinalno skupino, zahtevno tekmo za vstop v finale z minimalnimi razlikami. Čaka naju zahteven dan in se bo potrebno še bolj zbrati.”

Iztokovo videnje nastopa v predtekmovanju: “Z današnjio tekmo sem zadovoljen. Cilj je bil zmaga, kar nama je uspelo, zelo dobri pa so tudi občutki. V prvi polovici nama je šlo zelo tekoče in sproščeno. žde na startu sva se brez težav odlepila od ostalih in moram reči,, da sem bil nad tem kar malo presenečen. Francoza skozi celotno progo nista odnehala in kot kaže, se nam to rivalstvo za prestiž še vleče od lani. Glede napredka od Luzerna je trenutno že težko reči, saj v tekmo nisva šla tako zbrano kot v finale Luzerna, bolj pomembne tekme namreč zahtevajo več zbranosti. To tekmo sva bila zelo sproščena in ves čas se nama je zdelo,da kvalifikacija v polfinale ni vprašljiva. Glede na to nama je čoln zelo gladko tekel in upam, da bova ob še dodatni koncentraciji uspela to sproščenost in hitrost nesti dlje kot sva jo sedaj, ko nama je je v drugi polovici vseeno začela hitrost nekoliko padati. Vsi favoriti v predtekmovanju niso zvozili po pričakovanjih, da naju v polfinalu čaka težko delo.”

cimg7909

Rajko Hrvat je v svoji predtekmovalni skupini lahkih enojcev zasedel drugo mesto, kar mu prinaša nastop v popoldanskem četrfinalu. Prehitel ga je edino Madžar Galambos, za njima pa so se zvrstili Mehičan, Venezuelec in Egipčan. V četrfinalu ob 15:20, od koder po trije napredujejo v polfinale, bo nastopil ob skifistih Alžirije, Švice, Velike Britanije, Francije in Tunizije.

cimg8031

Med skifisti sta Jan Špik in Gašper Fistravec prav tako napredovala v četrtfinale, Fistravec je bil tretji, Špik pa četrti. Gašper je zaostal za predstavnikoma Argentine in Brazilije, medtem ko aktualni svetovni prvak Novozelandec Drysdale ni nastopil zaradi padca s kolesom dan pred tekmo (njegov nastop na OI ni vprašljiv). Jan je v svoji predtekmovalni skupini zaostal za skifisti Velike Britanije in obema predstevnikoma Egipta, vendar pa mu je dober dosežen čas zagotovil napredovanje. Fistravec bo v četrtfinalu ob 16:20 nastopil ob skifistih Argentine, Švice, Velike Britanije, Norveške in Finske, Špik pa ob 16:30 ob skifistih Kazahstana, Belgije, Mehike, Švedske in Egipta. Prva tri mesta vodijo v polfinale.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja