EP Beograd – v polfinale samo lahki skifist Hrvat in dvojec Zupanov

mario Novice 0 Komentarjev

V popoldanskih repasažih sta bili uspešni samo dve naši posadki, in sicer sta se v polfinale uvrstila lahki skifist Rajko Hrvat in dvojec z Alešem in Janezom Zupanom. Ostalim trem čolnom preboj v polfinale ni uspel in se bodo jutri potegovali za uvrstitev v C finale.

dsc_0006

Rajko Hrvat je v repasažu vodil od starta do cilja in ni puščal dvoma o zanesljivi uvrstitvi v polfinale. Drugouvrščenega Srba Miloša Stanojevića je prehitel za dobro dolžino čolna, tretji je bil predstavnik Češke, četrti Irec in peti Nizozemec. Rajko bo tako jutri nastopil v polfinalu ob 10:17, kjer bodo njegovi konkurenti za uvrstitev v veliki finale, tja vodijo prva tri mesta, tekmovalci Bolgarije, Portugalske, Švice, Danske in Turčije.

 dsc_0018

Aleš in Janez Zupan sta morala v repasažu doseči najmanj tretje mesto in to jima je tudi uspelo. Skozi celo progo sta držala to pozicijo in nista popuščala napadom hrvaške in beloruske posadke. Zmagala sta Čeha pred Poljakoma. Polfinale bo jutri na sporedu ob 10:52, nasprotniki naših dveh pa bodo čolni Grčije, Španije, Nemčije, Srbije in Češke.

Luka Špik je v repasažu vodil do polovice proge, v drugem delu pa sta močno pritisnila Begijec Hannes Obreno in Belorus Stanislu Scharbachenia in njunega pritiska ni mogel zadržati, v zaključku tekme pa ga je prehitel še Norvežan Olaf Tufte. Luka je tako končal na četrtem mestu in bo jutri nastopil v polfinalu za uvrstitev v C finale. Tekma bo ob 09:49, njegovi nasprotniki pa bodo skifisti Rusije, Slovaške in Danske.

Luka Špik: »S tekmo in izpadom iz polfinale nikakor ne morem biti zadovoljen. Še toliko bolj ne, ker sem na treningih dobro deloval.«

dsc_0056

Dvojni dvojec z Matejem Rojcem in Gašperjem Fistravcem je kmalu po startu zavzel četrto mesto in nikakor ni prišel v stik z vodilnima posadkama Srbije in Romunije. V sredinskem delu proge je izgubil boj tudi z avstrijskim in estonskim čolnom, tako da je v cilj priveslal kot peti. Jutri bosta Rojec in Fistravec ob 09:28 veslala za uvrstitev v C finale, njuni konkurenti pa bodo čolni Belorusije, Avstrije, Rusije in Italije.

 dsc_0046

Matej Rojec: »Startala sva sicer v redu, žal pa potem nisva mogla zadržati napadov v nadaljevanju tekme. Do polovice proge sva bila še nekako v boju za pozicije za napredovanje, vendar sva prej očitno potrošila že preveč moči. To pa verjetno zato, ker sva danes slabo tehnično veslala in se nisva dobro ujela. To veslanje ni bilo podobno tistemu na treningih in hitrost je bila temu primerna. Glede na treninške čase sva pričakovala precej več in sva razočarana.«

Tudi lahkemu dvojnemu dvojcu, v katerem veslata Matevž Malešič in Marko Bolha, se ni uspelo uvrstiti v polfinale, saj sta bila v repasažu šesta za posadkami Češke, Avstrije, Ukrajine, Rusije in Hrvaške. Tudi onadva si bosta jutri skušala zagotoviti nastop v C finalu. Tekma ju čaka ob 09:14, v konkurenci pa imata čolne Bolgarije, Danske in Rusije.

dsc_0032

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja