EP Beograd – vse posadke v popoldanski repasaž

mario Novice 0 Komentarjev

Danes se je s predtekmovanji pričelo letošnje evropsko prvenstvo v veslanju, ki poteka na Savskem jezeru v Beogradu. Vse naše posadke so že nastopile, nobeni pa se ni uspelo neposredno uvrstiti v polfinale, tako da popoldne vse čakajo repasaži.

Luka Špik je bil v enojcu v svoji predtekmovalni skupini četrti, zaostal je za Britancem Alen Campbellom, Srbom Vasićem in Izraelcem Friedmannom, prehitel pa je Italijana Cardaiolija. Luka je dobro startal in bil na 500 metrih drugi za Britancem, v sredinskem delu proge pa sta ga prehitela še skifista Izraela in Srbije. Neposredno v polfinale se je uvrstil samo prvouvrščeni (iz ostalih treh skupin so napredovali Litvanec Griskonis, Nemec Hacker in Čeh Synek), tako da se bodo ostali v popoldanskem repasažu pomerili za ostalih osem mest v polfinalu. Luka bo nastopil ob skifistih Ukrajine, Norveške, Belorusije in Belgije, v polfinale pa se uvrstita prva dva.

V dvojnem dvojcu sta Gašper Fistravec in Matej Rojec večino časa veslala na tretjem mestu in kot tretja sta priveslala tudi v cilj, za posadkama Norveške in Danske ter pred Latvijcema in Ukrajincema. Tudi tu so direktno napredovali samo zmagovalci (poleg Norveške še Azerbadjan, Litva in Nemčija), ostale čaka repasaž. Naša dva bosta nastopila ob 16:30 in se bosta za prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, borila s posadkami Avstrije, Estonije, Srbije in Romunije.

Aleš in Janez Zupan bi v dvojcu za neposredno uvrstitev v polfinale morala zasesti eno od prvih treh mest, bila pa sta četrta, zaostala sta za posadkami Nizozemske, Srbije in Rusije. Popoldne ju ob 15:54 čaka repasaž, od koder v polfinale vodijo prva tri mesta. Tekmeci bodo posadke Češke, Poljske, Hrvaške in Belorusije.

Lahki skifist Rajko Hrvat je imel še tik pred ciljem v roku vstopnico v polfinale, vendar ga je v finišu tekme premagal Danec Andrej Bendtsen in ga poslal v repasaž. Zmagal je Britanec Adam Freeman-Pask, Rajko pa je za seboj pustil predstavnika Azerbadjana in Češke. V repasažu bo nastopil ob 15:36, za dve mesti v polfinalu pa mu bodo konkurirali predstavniki Češke, Srbije, Irske in Nizozemske.

Matevž Malešič in Marko Bolha sta bila v predtekmovanju peta, za posadkami Norveške, Poljske, Ukrajine in Bolgarije in bosta popoldne prav tako iskala novo priložnost v repasažu. Tekma ju čaka ob 16:06, za prvi dve mesti, ki pomenita uvrstitev v polfinale, pa se bosta pomerila s posadkami Rusije, Hrvaške, Ukrajine, Češke in Avstrije.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja