EP Sevilla – Dvojni četverec in lahki enojec neposredno v polfinale

mario Novice 0 Komentarjev

Danes se je s predtekmovanji začelo letošnje evropsko prvenstvo v Sevilli. Od naših treh posadk sta se neposredno v polfinale že uvrstila dvojni četverec in lahki enojec, lahkega dvojnega dvojca pa čaka popoldne še nastop v repasažu.

dsc_4832dsc_4891-001

Aleš Zupan, Jan Špik, Gašper Fistravec in Luka Špik so nastopili v prvi predtekmovalni skupini ob posadkah Hrvaške, Rusije, Romunija in Estonije, neposredno v polfinale pa so vodila prva tri mesta. Naši fantje so že od starta močno potegnili in takoj prevzeli vodstvo, ki so ga držali vse do 1.500 metrov. Rahlo preseneči favorizirani Hrvati, lani srebrni na OI, so z dobro odveslano zadnjo četrtino proge potem v cilj priveslali prvi, naša posadka pa je za njimi zaostali le dolžino čolna. Z dobro vožnjo naša posadka ni dopuščala nobenih dvomov o uvrstitvi v polfinale, saj je Rusi na tretjem mestu v nobenem delu niso ogrožali v nobenem delu proge, Romuni in Estonci pa niso bili v igri za višja mesta.

dsc_4896dsc_4867-001

Iz drugih dveh predtekmovalnih skupin so se v polfinale uvrstiloe še Nemčija, Ukrajina, Švica, Nizozenska, Poljska in Italija, še zadnje tri polfinaliste pa bo dal popoldanski repasaž. Najboljši čas predtekmovanj so sicer dosegli Hrvati, naši pa šestega.

dsc_4833dsc_4834

Rajko Hrvat je med lahkimi skifisti v predtekmovanju zasedel tretje mesto, kar mu je prineslo neposredno uvrstitev v jutrišnji polfinale. Po merslabšem startu je odlično odveslal srednji del proge in na 1.000 metrih celo prevzel vodstvo, ki ga je držal vse do zaključka tekme. Tam sta ga z močnim finišem prehitela Švicar Schmid in Grk Giannaros. Na četrteo mesti se je uvrstil Srb Stanojevič, na peto pa Španec Aymerich. Izmed skifistov, ki so se neposredno uvrstili v polfinale, je najboljši čas dosegel Danes Stephansen, Rajko pa je imel sedmega.

dsc_4852-001dsc_4857-001

Matevž Malešič in Jure Cvet bi za neposredno uvrstitev v polfinale morala zmagati v predtekmovalni skupini, kar pa je bila pretežka naloga, saj sta imela ob sebi hitro norveško posadko. Naša dva sta bila v sredinskem delu proge večinoma na drugem mestu, v zaključku tekme pa sta ju prehitela Španca in ju potisnila na tretje mesto. Četrta je bila posadka Madžarske, peta Poertugalska, šesta pa Slovaška. Malešil in Cvet bosta za preboj v polfinale v popoldanskem repasažu osvojiti eno od prvih dveh mest.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja