EP Sevilla – Dvojni četverec sedmi

mario Novice 0 Komentarjev

Dvojni četverec, v katerem so veslali Aleš Zupan, Jan Špik, Gašper Fistravec in Luka Špik, je suvereno zmagal v B finalu in tako zasedel skupno sedmo mesto na tem evropskem prvenstvu.

dsc_4931

Z močnim startom je naša posadka že na začetku pokazala tekmecem, da ne bo dopustila dvoma o zmagovalcu B finala. Skozi progo se je slovenska prednost samo še povečevala, na polovici proge so imeli že dolžino čolna prednosti predtakrat drugimi Rusi. V cilj so Aleš, Jan , Gašper in Luka priveslali z dolžino in pol čolna prednosti pred drugouvrščeno posadko Nizozemske. Tretja je bila Rusija, četrta Estonija, peta Romunija in šesta Češka.

 dsc_4932

Z zmago v B finalu je slovenski dvojni četverec osvojil skupno sedmo mesto.

Luka Špik po tekmi: “Z današnjo vožnjo smo lahko zadovoljni. Seveda pa razočaranje ostaja oziroma je priokus še grenkejši, saj bi bili s takšnim veslanjem verjetno konkurenčni v finalu. Včerajšnje polfinale se nam je žal ponesrečilo in tako pač je. Verjamem pa, da so se mlajši soveslači iz tega veliko naučili, nenazadnje sem se tudi sam.”

Selektor Miloš Janša je takole ocenil naše nastope na EP: “V celoti nismo izpolnili zadanega plana, torej dveh uvrstitev v A finale in ene v B. Če pa pogledam nastopa dvojnega četverca in lahkega enojca v B finalu, lahko rečem, da nista bila daleč od svojega maksimuma. Sploh nastop dvojnega četverca, ki bi s tako kvaliteto prišel v veliki finale in bil tudi tam dejavnik. Lahki dvojni dvojec pa je resneje zaostal za planiranimi časi oziroma plasmaji. V vsakem primeru pa se bo morala v nadaljevanju splošna forma pri vseh poboljšati.”

Vsi rezultati

dsc_4917

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja