Filip-Matej Pfeifer je četrti skifist Evrop v kategoriji do 23 let

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Filip-Matej Pfeifer je bil naš edini predstavnik na Evropskem prvenstvu do 23 let v Kruszwici na Poljskem in je zasedel odlično četrto mesto.

Pretekli konec tedna je v Krusywici na Poljskem potekalo Evropsko prvenstvo do 23 let v veslanju. Slovenijo je zastopal le Filip-Matej Pfeifer v enojcu, spremljal pa ga je trener in obenem selektor Jan Ilar.

Pfeifer se na EP odšel s popotnico 13. mesta z julijskega SP, vendar odločen, da nastopi precej bolje. To mu je uspelo, saj se je z odličnimi predstavami v predtekmah in polfinalu uvrstil v veliki finale, tam pa zasedel četrto mesto. V finalu je bil v prvem delu proge ves čas blizu vodilnim, v tretji četrtini pa malce popustil in v colj priveslal za medaljisti. Te so pripadle tekmovalcem, ki so že na julijskem svetovnem prvenstvu osvajali medlalje – zmagal je aktualni svetovni prvak Neykov iz Bolgarije, drugi je bil Švicar Schätzle, ki je bil na SP bronast v dvojnem dvojcu, tretji pa Poljak Plominski, ki je bil tretji tudi na SP.

Filip Pfeifer je tako po dveh letih našo reprezentanco vrnil med finaliste, vsekakor pa napovedal svetlejšo prihodnost za slovensko veslanje, saj v enojcu že nekaj čas nismo imeli tako konkurenčnega veslača. Pfeifer se naslednje leto seli v absolutno kategorijo, ko ga čaka EP v Münchnu in SP v Račicah, leto 2023 pa bo odličilno za morebitno uvrstitev na OI Paris 2024.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja