Finale svetovnega pokala v Münchnu

mario Novice 0 Komentarjev

Ta konec tedna bo na olimpijski progi v Münchnu potekalo finale svetovnega pokala, kjer bodo nastopili štirje naši čolni. Reprezentanco sestavljajo Luka Špik in Iztok Čop v dvojnem dvojcu, Jan Špik in Gašper Fistravec v enojcih in Rajko Hrvat v lahkem enojcu. Fantje so danes že opravili dva treninga, popoldne pa je bil znan tudi žreb predtekmovalnih skupin.

cop-spik-009

veslaci_2745_110520_vpPrvi se bo na vodo podal Rajko Hrvat, ki bo nastopil v konkurenci 26 lahkih enojcev. Ob 09:50 se bo v prvo predtekmovalni skupini s skifisti Mehike, Venezule, Madžarske in Egipta potegoval za eno od prvih štirih mest, ki vodijo v popoldansko četrtfinale.

 

 

cop-spik-012Luka Špik in Iztok Čop imata tokrat v konkurenci 13 dvojnih dvojcev. Žreb jima je namenil prvo predtekmovalno skupino (10:35), kjer se bosta za prva tri mesta, ki vodijo neposredno v polfinale, boriila z drugo posadko Nemčije, Francije in obema posadkama Estonije.

Iztok Čop je po OI London napovedal slovo od tekmovanj, tako da je münchenski nastop tudi njegov zadnji na tekmah svetovnega pokala. Zanimivo je, da je svoje uspešne nastope v svetovnem pokalu začel prav v Münchnu leta 1997, ko se je tekmovanje v tej obliki sploh pričelo. Pred 15 leti je serijo odličnih rezultatov pričel z zmago v enojcu (tistega leta je tudi neporažen osvojil skupni seštevek svetovnega pokala) – le kako bo to nedeljo, ko praznuje svoj 40. rojstni dan? Po tretjem mestu v Beogradu in četrtem v Luzernu Čop in Špik vsekakor sodita med favorite tudi tokrat, ko se bosta s konkurenti  srečala še zadnjič pred olimpijskim nastopom.

Cilji so podobni kot doslej. Da drživa korak z najboljšimi in da, kar se uvrstitve tiče, narediva korak naprej v primerjavi z Luzernom. Bistvenih premikov med posadkami pa ne pričakujem, zato je glavno, da sva zraven. Upam, da bova izboljšala tudi zadnji del, vsi ga bomo, a upam, da bo najin premik večji, kot pri ostalih,” je pred odhodom v Nemčijo povedal Čop.

gasper-fistravec-2V enojcih bosta nastopila Gašper Fistravec in Jan Špik. Fistravec bo veslal v prvi predtekmovalni skupini ob 11:20 s skifisti Kazahstana, Nove Zelandije, Argentine in Brazilije, Špik pa v šesti predtekmovalni skupini ob 11:45 s skifisti Velike Britanije in dveh predstevnikov Egipta. Prva tri oziroma štiri mesta vodijo v popoldanski četrtfinale.

Rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja