Gašper Fistravec kljub dobri borbi brez polfinala

Gašper Fistravec je bil dolgo časa v igri za polfinalna mesta, vendar pa je bil na koncu peti in bo tako jutri nastopil v finalu C, kjer se bo boril za končno uvrstitev med 13. in 16. mestom. Popoldanski repasaži so sicer potekali v še težjih razmerah kot predtekmovanja, saj se je veter še okrepil, obenem pa pihal iz bočne smeri, kar je veslačem in veslačicam še oteževalo delo.

DSC_0011

Naš skifist je s ciljem uvrstitve v polfinale odločno krenil s starta in povedel tekmo pred Francozom Cedricom Berrestom in Švicarjem Markusom Kesslerjem. Tudi na polovici proge so bili obeti za napredovanje dobri, v polfinale so namreč vodila prva tri mesta, saj sta imela Fistravec in Berrest že dolžino čolna prednosti Švicarjem in četrtim Bolgarom Vasilevim. Ta je z tretji četrtini proge močno pritisnil in se prebil pred Fistravca na drugo mesto. Odločilnih je bilo zadnjih 500 metrov, kjer naš veslač ni zdržal hudega tempa in tretje mesto prepustil švicarskemu veslaču. V zaključku, ko je povsem popustil, pa ga je prehitel še Nizozemec Broenink.

DSC_0015

Izenačeno tekmo, ki jo je odločil zaključek tekme, je dobil Francoz Cedric Berrest, poleg njega pa sta v polfinale napredovala še predstavnika Bolgarije in Švice. Iz drugega repasaža so napredovali Britanec Alan Campbell, Danes Sverri Nielsen in Nemec Philipp Syring.

DSC_0017

Gašper Fistravec bo tako jutri nastopil v finalu C, kjer bodo njegovi nasprotniki Nizozemec Stefan Broenink, Ukrajinec Heorhii Verteletskyi in Latvijec Dairis Adamaitis, na voljo pa bodo končno uvrstitve od 13. do 15. mesta. Tekma bo na sporedu jutrio ob 13:30.