Gašper Fistravec peti v polfinalu, jutri ga čaka finale B

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Gašper Fistravec je nastop v polfinalu končal na petem mestu in bo za končno uvrstitev na prvi tekmi svetovnega pokala jutri veslal v finalu B. V polfinalni tekmi, v kateri je vladalo precej vetrovno vreme z valovi, ki so tekmovalcem povzročali nemalo težav, je bil vse do polovice tekme v solidnem položaju za prva tri mesta, ki so vodila v veliki finale. V ospredju so bili skifisti Poljske, Hrvaške in Argentine, vsi tudi že z olimpijsko vozovnico, Fistravec je bil skupaj s predstavnikom Izraela Danijem Fridmanom izmenjaje na četrtem oziroma petem mestu, daleč na šestem pa je brez možnosti veslal Nizozemec Stefan Broenink. V drugem delu proge Fistravec ni več zmogel silovitega tempa, ki so ga narekovali prvi štirje, tako da je popustil in se sprijaznil s petim mestom in nastopom v finalu B. V zaključku tekme je bil zelo močan Hrvat Damir Martin, ki je tekmo na koncu tudi precej suvereno zmagal, drugi je bil Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk, tretji Izraelec Fridman, brez napredovanja v veliki finale pa je ostal Argentinec Brian Rosso. Iz drugega polfinala bodo v finalu A nastopili Kubanec Angel Fournier Roudrigez, Finec Robert Ven in Belgijec Hannes Obreno.

DSC_0002

Gašper Fistravec: »Če na hitro analiziram tekmo, lahko rečem, da sem se poskušal držati načrta, torej uvrstitve na tretje mesto in borbe z Izraelcem in Argentincem. Vendar me je nekje 600-700 metrov do cilja začelo pobirati. Nekako se tudi nisem znašel v valovih tako kot včeraj, nisem našel pravega zaveslaja, tako da so mi tekmeci ušli. To tekmo bom poskusil odmisliti in se čim bolje pripraviti na jutri.«

Gašper Fistravec bo tako jutri nastopil v finalu B, tekmi za razvrstitev med 7. in 12. mestom. V tekmi, ki bo na sporedu ob 09:45, bodo njegovi tekmeci Argentinec Brian Rosso, Nizozemec Stefan Broenink, Beloris Stanislau Scharbachenia, Poljak Adam Wicenciak in Švicar Markus Kessler.

DSC_0005

V drugem delu današnjega programa bo ob 15:45 v velikem finalu lahkih enojcev nastopil Rajko Hrvat.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja