Gašper Fistravec v jutrišnjem finalu enojcev v Piedilucu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V predtekmovanju drugega dne mednarodne regate v Piedilucu, kjer nastopa 25 držav, se slovenski tekmovalci pustili boljši vtis. Z zmago in uvrstitvijo v finale A je dobro pripravljenost potrdil skifist Gašper Fistravec.

Pri enojcih je v finale A ponovno vodila le zmaga v eni od predtekmovalnih skupin. Gašperju Fistravcu je to uspelo, potem ko je v drugem delu proge premagal Egipčana Elbanna Abdelkhana, drugega v dopoldanskem finalu B, že prej pa si je nabral zadostno prednost pred predstavnikoma Zimbabveja in Združenih Arabskih Emiratov. Fistravec bo tako nastopil v jutrišnjem finalu A, kjer bodo njegovi konkurenti Finec Ven, Madžar Petervari-Molnar, predstavnik Zimbabveja Peebles, Italijan Simone in Litvanec Mascinskas. Finale bo na sporedu ob 10:00 in bo tudi v neposrednem prenosu na RAI Sport 1.

Aleš in Janez Zupan sta bila v predtekmovanju dvojcev četrta v svoji predtekmovalni skupini, kar ni zadostovalo za uvrstitev v finale, kamor so se uvrstile prvi trije čolni. Zaostala sta za reprezentančnimi dvojci Italije (Mornati- Capuano), Španije (Sigurbia-Vela) in Grčije (Christou-Angelopoulos), prehitela pa sta eno italijanskih klubskih posadk.

Tudi Marko Bolha in Rajko Hrvat sta obstala v predtekmovanju, potem ko sta bila četrta v svoji predtekmovalni skupini, v finale pa sta vodili samo prvi dve mesti. Zmagala sta Portugalca Frata in Mendes, druga sta bila Nizozemca brata Muda, tretja Španca Gomez-Feria in Gutierrez, peta pa Norvežana Sä in Svingen.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja