Grace v polfinale, Močnik in Šešumova brez napredovanja

mario Novice 0 Komentarjev

V današnjih repasažih je bil od naših skifistov uspešen le lahki veslač Jure Grace. S tretjim mestom si je zagotovil mesto v jutrišnjem polfinalu, kjer bosta nastopila tudi Aleš Zupan in Grega Domanjko v dvojnem dvojcu. Danes nista bila uspešna Gašper Močnik in Anja Šešum. Gašper je s šestim mestom izpadel iz četrtfinala, Anja

Jure Grace je bil vse do zaključka repasažne tekme na četrtem mestu, z močnim finišem pa je prehitel češkega skifista in se uvsrtil na tretje mesto, ki ju prinaša nastop v jutrišnjem polfinalu. Zmagal je predstavnik Nizozemske pred Slovakom, četrti je bil Čeh, peti Belgihec in šesti Gruzijec. Polfinale bo na sporedu jutri ob 13:51, v veliki finale pa vodijo prva tri mesta. Jure se bo zanje boril s skifisti Francije, Velike Britanije, Nizozemske, Grčije in Bolgarije.

Gašper Močnik je skozi celotno tekmo v četrfinalu veslal na šestem mestu in se ni vključil v boj za prva tri mesta, ki so vodila v polfinale. Šesto mesto ga je kvalificiralo v D finale in tako bo jutri ob 09:58 veslal za uvrstitev med 19. in 24. mestom. V finalu D bodo nastopili še skifisti Belorusije, Izraela, Francije, Finske in Nove Zelandije.

Anja Šešum je bila v repasažu peta, za tekmovalkami Latvije, Madžarske, Češke in Belgije, prehitela pa je skifistko Ukrajine. V boj za prva tri mesta, ki so vodila v polfinale, se ni uspela vmešati. Jutri bo ob 10:95 nastopila v D finalu in se le s skifistko Indonezije pomerila za 18. oziroma 19. mesto.

Največ pozornosti velja jutri nameniti polfinalu dvojnega dvojca, ki bo ob 14:33. Aleš Zupan in Grega Domanjko si bosta v konkurenci posadk Češke, Danske, Velike Britanije, Nizozemske in Litve prizadevala za eno od prvih treh mest, ki vodijo v veliki finale. V predtekmovanju sta bila druga, še pa je živ spomin na njun lanski nastop, ko sta se brez težav uvrstila v finale in tam osvojila bronasto medaljo.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja