Ilaria Macchi enajsta na veslaškem delu Mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Mladinske olimpijske igre, ki potekajo vsake štiri leta od leta 2010 dalje, letos organizira Buenos Aires. Naše posadke so doslej zelo uspešno nastopale, saj sta leta 2010 v Singapurju Jure Grace in Grega Domanjko zmagala, leta 2014 v Nanjingu a sta bila Vid Pugelj in Žiga Zarič četrta. Tokrat nas v Argentini zastopa skifistka Ilaria Macchi, ki si je nastop na MOI zagotovila z odličnim četrtim mestom na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu maja v Gravelinesu. Na MOI nastopa 69 tekmovalcev in tekmovalk iz 50 držav, ki tekmujejo le v štirih disciplinah – ženskem in moškem enojcu oziroma dvojcu.

DSC_0154     DSC_0243

Med ženskimi enojci ima pravico nastopa 24 tekmovalk, ki so se na MOI uvrstile skozi zahteven kvalifikacijski sistem, ki je zagotovil optimalno zastopanost po kontinentih. Na veslaški progi v središču argentinskega glavnega mesta jih čaka prav posebno tekmovanje, saj veslajo na veliko krajši razdalji slabih 500 metrov. Poleg tega v predtekmovanjih najprej nastopajo vsaka posebej na čas, ob tem da preveslajo dvakratno dolžino proge z zavojem na sredini.

Sedemnajstletna Ilaria, članica izolskega Arga, je bila v tej prvini uspešna in je po predtekmovanjih na sedmem mestu. Sedaj jo čakajo tekme na izpadanje – v četrtfinalu danes ob 20:42 po našem času se bo v konkurenci predstavnic Švedske, Avstralije in Velike Britanije borila za eno prvih dveh mest, ki vodita v polfinale.

Ilaria Macchi je v četrtfinalu  zasedla četrto mesto, za Švedinjo, Avstralko in Britanko, in bo tako nastopila v polfinalu C/D. V tej tekmi, ki bo na sporedu danes popoldne, se bo za prvi dve mesti, ki vodita v finale C, pomerila s tekmicami iz Nemčije, Švice in Belgije.

Naša predstavnica na MOI 2018 Ilaria Macchi je tekmovanje zaključila z nastopom v finalu C, kjer je bila tretja in tako skupno enajsta. V finalu C je zaostala za Britanko in Belgijko, prehitela pa je predstavnico Kanade. Mladinska olimpijska prvakinja je postala Argentinka Maria Sol Ordas, srebro je pripadlo Švedinji Elin Lindroth, bron pa Estonki Greti Jaanson.

Naslednje MOI leta 2022 bodo v Senegalu, kar bodo prve olimpijske igre na afriški celini.

Več o MOI Buenos Aires 2018

Rezultati

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja