Jaka Čas in Nik Krebs sta v Duisburgu osvojila bron!

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na Evropskem prvenstvu za mlajše člane (do 23 let) v Duisburgu, ki je letošnje prvo veliko veslaško tekmovanje po koronavirusni krizi ob odpovedi vseh tekmovanj na svetovni ravni, je naš dvojec v postavi Jaka Čas in Nik Krebs osvojil bronasto medaljo. Naslov evropskega prvaka sta uspešno obranila Romuna Dumitru-Alexandru Ciobica in Florin-Sorin Lehaci, srebro pa je pripadlo Hrvatoma dvojčkoma Patriku in Antonu Lončarić.

Cas_Krebs

Mariborčana Jaka Čas in Nik Krebs sta bila že vse od starta tretja, tik za vodilnima romunsko in drugouvrščeno hrvaško posadko. Ves čas do 1.500 metrov sta ohranjala minimalno razliko sekunde do dveh, medtem ko sta četrta Nemca Schubert in Cionrad že na polovici proge za našima zaostajala že dobre tri sekunde. V drugem delu proge bronasta medalja ni bila pod vprašajem, kljub temu da je nemška posadka v zaključku tekme napadla – prepozno in neuspešno. Romunski in hrvaški čoln sta se proti koncu tekme sicer nekoliko oddaljila, naša dva pa sta v cilj priveslala kot tretja in osvojila novo medaljo za slovensko veslanje. Peto mesto je zasedla litvanska, šesto pa avstrijska ekipa, med dvojci je bilo enajst uvrščenih čolnov.

Za Krebsa je to že četrta medalja z velikih tekmovanj, za Časa pa prva.

Rezultat finala A dvojcev

Jaka Čas: »Z medaljo sva zelo zadovoljna. To je najino prvo skupno tekmovanje v dvojcu. Mislim, da sva se tekme lotila zelo dobro in s končnim ciljem sva lahko zelo zadovoljna.«

Nik Krebs: »Tekme sva se lotila zelo dobro. Startala sva zelo močno, saj so naju tu pustili zadaj. Skušala sva iti z Romuni in Hrvati, jih z večimi napadi dohitevala, ampak na koncu so bili pa nekoliko hitrejši.«

Naš dvojni dvojec v postavi Filip Pfeifer in Isak Žvegelj je bil peti v finalu B, zaostal je za posadkami Švice Rusije, Avstrije in Francije, medtem ko so medalje pripadle Irski, Belorusiji in Španiji. Pfeifer in Žvegelj sta tako zasedla končno 11. mesto med 17 uvrščenimi dvojnimi dvojci.

Naša predstavnica v enojcu Lea Hren Strah je nastope na prvenstvu končala v finalu C, kjer je bila druga za predstavnico Slovaške, skupno pa je zasedal 14. mesto med 16 uvrščenimi. Zlata medalja je pripadla Grkinji, druga je bila Nemka, tretja pa Rusinja

Vsi rezultati EP do 23 let Duisburg 2020

Na prvenstvu je sicer nastopilo rekordnih 650 tekmovalcev iz 32 držav, celoten dogodek pa je ob covid ukrepih uspešno izveden.

 

Naslednji na sceno stopajo mladinci, ki jih evropsko prvenstvo čaka 26.-17. septembra v Beogradu, Slovenijo pa bo zastopalo kar 6 čolnov oziroma 15 tekmovalcev in tekmovalk.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja