Jana Dremelj in Ruby Čop četrti na svetu!

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes se je s finali končalo letošnje Mladinsko svetovno prvenstvo v veslanju, ki je potekalo v bolgarskem Plovdivu. Na njem sta nastopila dva naša čolna, ženski in moški dvojni dvojec, oba s pozitivnim dosežkom.

Jana Dremelj in Ruby Čop

Med dekleti sta Jana Dremelj in Ruby Čop priveslali prvo slovensko finale na mladinskih svetovnih prvenstvih po letu 2015, tam pa osvojili četrto mesto. V tekmi preobratov sta enako kot v polfinalu prikazali dobro taktično predstavo, ko sta zadržano startali, potem pa se z odlično drugo polovico proge približali najboljšim in se uvrstili tik za medalje. Vodilna v prvem delu proge Irska je bila tretja, dominatna posadka drugega dela Francija je bila druga, potem ko jo je z močnim zaključkom ravno na ciljni črti iz ozadja premagala Nizozemska in osvojila naslov svetovnih prvakinj. Naši dve sta večji del proge preveslali na petem mestu, ki je na koncu priadlo Grčijo, šesta pa je bila Italija. Med ženskimi dvojnimi dvojci je nastopilo največ, kar 23 posadk.

Za Dremelj in Čop je bila to prva priložnost veslati na mladinskem svetovnem prvenstvu, saj se leta 20219 slovenska reprezentanca ni udeležila MSP v Tokiku, lansko prvenstvo, ki bi moralo biti na domačem Bledu, pa je bilo zaradi pandemije odpovedano. Ruby Čop se naslednje leto seli med mlajše članice, medtem ko Jano Dremelj čaka še ena sezona v maldinski kategoriji.

Gabrijel Potočnik in Matej Markuža

Nas moški dvojni dvojec z Gabrijelom Potočnikom in Matejem Markužo je finale B kljub prehladni bolezni, ki se je pojavila med prvenstvom, odveslal kvalitetno in zrelo ter bil tretji za Češko in Romunijo. S tem sta Potočnik in Markuža zasedla skupno deveto mesto med 18 colni, kar je lep uspeh za veslača, ki bosta mladinca še prihodnjo sezono. Svetovna prvaka sta postala Nemca, druga sta bila Francoza, tretja pa Poljaka.

Več o prvenstvu

Za mladince sicer sezona še ni končana, saj jih čaka še nastop na Evropskem prvenstvu, ki ga bo 9.-10. oktobra gostil München.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja