Jošt Dolničar bo VZS vodil še tretji mandat, izvoljeni tudi vsi ostali organi vodenja

Veslaška zveza Slovenije je v soboto, 12.12.2020, izvedla volilno Skupščino na daljavo, na kateri je bil za nov štiriletni mandat soglasno izvoljen Jošt Dolničar, ki je bil tudi edini kandidat za to funkcijo. Oseminštiridesetletni član in predsednik ljubljanskega veslaškega kluba, po izobrazbi univ. dipl. pravnik, sicer pa uspešen gospodarstvenik in član uprave Pozavarovalnice Sava d.d. ter nekdanji veslač in trener, je VZS uspešno vodil že dva pretekla mandata.

Jošt DolničarJošt Dolničar

Poleg predsednika so delegati veslaških klubov izvolili še izvršni in nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo.

Za člane Izvršnega odbora, ki je že opravil prvo sejo, so bili poleg predsednika potrjeni: Peter Fajfar (podpredsednik), Eva Škufca, Jaka Dobaj, Iztok Čop, Peter Donaval, Primož Hedl, Vladimir Meglič (predsednik Sodniške komisije), Borut Kocjančič (predsednik Tekmovalne komisije) in Janez Zupanc (predstavnik vrhunskih veslačev). Ekipo bo po formiranju komisije in izvolitvi popolnil predsednik Strokovne komisije.

V Nadzorni odbor so bili izvoljeni Vili Vindiš, Peter Mizerit in Žiga Galičič, v Disciplinsko komisijo pa Igor Ronchi, Darko Golob in Nejc Donaval.

Funkcijo sekretarja zveze bo še naprej opravljal Jernej Slivnik.

Predsednik Jošt Dolničar je takole povzel pretekli mandat:

»Naši tekmovalci so v preteklem štiriletnem obdobju osvojili pet odličij na največjih tekmovanjih, pri čemer velja izpostaviti letošnji bron na EPU23 dvojca Krebs/Čas in srebrno odličje Rajka Hrvata na SPok 2019. Poleg tega pa smo dosegli še osem finalnih uvrstitev. V tem obdobju smo uspešno organizirali tudi SP Masters na Bledu z rekordno udeležbo skoraj 5000 udeležencev in pridobili tudi 5 dodatnih prvenstev na Bledu, pri čemer nam je COVID žal odnesel letošnje svetovno prvenstvo. Trije naši predstavniki so tudi člani komisij svetovne veslaške zveze (FISA), kar nas še vedno uvršča med pomembne veslaške zveze na mednarodnem nivoju. Uspeli smo zadržati glavna sponzorja Zavarovalnico Savo in Telekom Slovenije ter nekaj trenerjem in bivšim športnikom omogočili zaposlitve preko evropskih projektov oziroma projektov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

S preteklim obdobjem smo lahko v osnovi zadovoljni, saj predstavlja ustrezno osnovo za nadaljnji razvoj VZS v smeri doseganja vrhunskih tekmovalnih rezultatov in organizacije večjih mednarodnih tekmovanj.«

Poročilo o delu VZS 2017-2020

Ob predstavitvi kandidature je stari novi predsednik takole orisal program za obdobje 2021-2024:

»V osnovi bomo nadaljevali v smeri trenutnega razvoja z določenimi dodatnimi poudarki ali manjšimi spremembami na vseh temeljnih področjih delovanja VZS in sicer:

1. Sistemska podpora doseganja vrhunskih rezultatov s poudarkom na članskih selekcijah: pomoč klubom pri zagotavljanju potrebne trenerske strukture, zagotavljanje ustreznega izobraževanja za trenerje in sodnike, ustrezno načrtovanje selekcijskega procesa z ustreznimi rezultatskimi kriteriji.
  2. Zagotavljanje sredstev: obdržanje obstoječih sponzorjev in pridobitev kakšnega novega, uspešne prijave na razpise, organizacija velikih tekmovanj, trženje olimpijskega veslaškega centra Bled.
  3. Širjenje delovanja: vzpostavitev vsaj enega novega kluba, razvoj obalnega veslanja, povezovanje z univerzami, nadaljevanje projekta “Veslanje v osnovnih šolah”
  4. Organizacija in delovanje VZS : pomlajevanje kadra znotraj VZS, vzdrževanje odličnih odnosov z Občinama Bled in Bohinj, nadaljevanje sodelovanja s trenutnim sekretarjem Jernejem Slivnikom, iskanje nove rešitve glede selektorja – moj predlog bo Jan Ilar ob sodelovanju svetovalca, mednarodno priznanega veslaškega strokovnjaka Mortna Espersena.«