Jošt Dolničar nadaljuje kot predsednik Veslaške zveze Slovenije

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na sobotni volilni skupščini na Bledu so delegati veslaških klubov nov mandat krovne veslaške organizacije podelili Joštu Dolničarju, ki je zvezo uspešno vodil že pretekla štiri leta.

jost-dolnicar

Jošt Dolničar je bil v preteklosti aktivni veslač in trener, sicer pa je že dlje časa uspešen gospodarstvenik, trenutno zaseda funkcijo predsednika uprave Pozavarovalnice Sava, d.d. Bil je edini kandidat za predsednika in je na volitvah dobil podporo vseh veslaških klubov. V preteklem mandatu je Jošt Dolničar stabiliziral delovanje organov zveze ter same zveze ter jo mednarodno trdneje pozicioniral. V njegovem mandatu je število veslačic in veslačev ponovno pričelo naraščati, doseženi pa so bili tudi nekateri vrhunski tekmovalni rezultati.  Zveza pa je uspešno organizirala svetovni pokal leta 2015 na Bledu in se že pripravlja na nove izzive na tem področju. Zveza se je v njegovem preteklem mandatu tudi aktivneje lotila pridobivanja sredstev z lastno dejavnostjo.

Jošt Dolničar je ob izvolitvi napovedal nekaj sprememb v delovanju reprezentance in nove programe za delo z mladimi, glavne smernice pa ostajajo ponovno doseganje vrhunskih rezultatov veslaških reprezentanc, izgradnjo sistema za uspešne prehode iz mladih v člansko kategorijo, nadaljnja podpora razvoju ženskega veslanja, uspešna organizacija velikih veslaških prireditev na Bledu in zagotavljanje ustreznih finančnih sredstev.

Obenem je kot kandidata za novega selektorja oziroma glavnega trenerja predstavil Iztoka Čopa, našega najuspešnejšega veslača vseh časov. Njun glavni skupni motiv je izboljšanje rezultatov slovenskih veslaških reprezentanc, Čop pa bo s svojo avtoriteto dajal glavne usmeritve in postavljal normative veslaški stroki. Predsednikov predlog mora najprej obravnavati trenerska komisija, po tem pa bo reprezentanca lahko dobila novega vodjo.

Za podpredsednika zveze je bil ponovno izvoljen Slobodan Radujko, poleg tega pa se je konstituiral Izvršni odbor zveze, v katerem bodo poleg predsednika  in podpredsednika naslednja štiri leta delovali Iztok Čop, Eva Škufca, Peter Fajfar, Darko Golob, Peter Donaval, Vladimir Meglič, Matej Rojec in Borut Golob ter predsednik trenerske komisije, ki pa mora biti še izvoljen. Izvršni odbor se je že sestal na prvi seji in za sekretarja zveze imenoval Jerneja Slivnika, ki je to delo opravljal že pretekla dva mandata.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja