Jutri četrtfinale za oba enojca, Špikov nastop pod vprašajem

mario Novice 0 Komentarjev

Luka Špik in Rajko Hrvat bosta jutri nastopila v četrtfinalu. Luka je bil zaradi poškodbe hrbta tudi danes prisiljen v počitek, tako da bo šele jutri po ogrevanju dokončno odločeno, če bo lahko nastopil.

Luka Špik se od predtekmovanja dalje ukvarja z mišičnim krčem v ledvenem delu hrbtenice, tako da včeraj in danes ni treniral, ampak je bil na terapijah pri reprezentančnem maserju. O nastopu bo odločeno po jutranjem ogrevanju.

dsc_0243-001

Luka bo sicer nastopil v zadnji četrtfinalni skupini ob 05:06 po slovenskem času, kjer bo imel konkurente v predstavnikih Uzbekistana, Švice, Velike Britanije, Indije in Madžarske. Med njimi je najbolj renomiran Britanec Alan Campbell, ki je bil lani na OI v Londonu bronast, letos pa na tekmah svetovnega pokala drugi in šesti. Od drugih velja omeniti Indijca Sawarna Singha, ki je bil z dobrim časom v predtekmovanju drugi, lani na OI pa 16., v predtekmah pa sta dobro nastopila tudi Švicar Roman Roeoesli in Madžar Domonkos Szell. V polfinale vodijo prva tri mesta.

dsc_0060-001

Luka Špik večer o poškodbi in četrtfinalu: »Zaenkrat je stvar še vprašljiva in jutranji trening bo pokazal, ali bom nastopil ali ne. Če bo trening normalno izveden, da ne bom imel večjih težav s križem, potem seveda grem v tekmo, v kateri bom poskusil to odmisliti in upam, da ne bo nekih problemov med regato. Če pa bo bolečina preprečevala veslanje, potem je brez veze, da kar koli poskušam, saj ne bom zmožen optimalno nastopiti. Upam seveda na prvo varianto.«

Selektor Miloš Janša o taktiki Lukove tekme: »O taktiki sva se pogovarjala pod predpostavko, da bo pred startom v normalnem stanju. Glede njegovih težav se dela na tem, da se jih do same tekme sanira, ker če bo normalno saniran, bo lahko tudi normalno tekmoval, v primeru pa da ne, bo pa nastopil kakšen drugačen položaj. V četrtfinalu je jasno prva naloga, da se uvrsti v polfinale. V skupini je po moje favorit Britanec Campbell, Luka pa bo to pot startal na drugo mesto. Predvidevam, da bodo Švicar, Indijec in Madžar precej pritiskali, vendar mislim, da objektivno niso močnejši od Luka.«

Jutri bo v četrtfinalu ob 03:35 po slovenskem času nastopil tudi lahki skifist Rajko Hrvat. Za prva tri mesta, ki vodijo v polfinale, se bo boril proti predstavnikom Italije, Nove Zelandije, Madžarske, Nemčije in Indonezije.

Slovenska veslaska reprezentanca 2013

Rajko Hrvat pred tekmo: »Za mano je prva tekma, jutri v četrtfinalu pa bo prva prava tekma. Še vedno se sicer ukvarjam s posledicami poškodbe reber, ki se mi je pojavila pred prvenstvom, in upam, da ne bo hujšega. Jutri bo kar naporno, cilj pa je seveda polfinale. Večino tekmecev poznam in glede na konkurenco bo kar zahtevna tekma.«

 

Dvojni četverec ima jutri prost dan, v sredo pa bo nastopil po spremenjenem urniku ob 04:31. Njihovi konkurenti bodo Rusija, Estonija, Hrvaška, Ukrajina in Kanada.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja