Jutri repasaž; v četrtek napeta polfinala

mario Novice 0 Komentarjev

Jutri se bo na umetno jezero Malta podal le en slovenski čoln, in sicer se bosta ob 10:42 Jure Cvet in Matevž Malešič – lahka veslača v dvojnem dvojcu – skušala pribiti do polfinala v repasažih. Isti cilj bodo imeli v tej disciplini še Bolgara Danca, Srba, Poljaka in Iranca. Šest minut prej bo nastopila prva repasažna skupina lahkih dvojnih dvojcev, v kateri so Portugalca, Južnoafričana, Indijca, Rusa in Američana.
V četrtek se bosta v polfinalnih tekmah pomerila dvojni dvojec in četverec. Tekma dvojnega dvojca je na sporedu ob 14:21. Brata Špik imata v skupini izkušena Britanca – Matthewa Wellsa in Stephena Rowbothama, ki že od leta 2006 skupaj dosegata dobre rezultate in uvrstitve (na lanskoletnih OI sta bila bronasta); Francoza (Julien Bahain in Cedric Berrest) – dvakrat srebrna z letošnjih tekem svetovnega pokala; ter Ukrajinca (Artem Morozov, Vitalij Kryvenko), Belgijca (Christophe Raes in Bart Poolvorde) in Srba (Marko Marjanovič in Dušan Bogičevič). V drugem polfinalu, ki bo 8 minut kasneje, so posadke Poljske, Estonije, Nemčije, Nove Zelandije, Švice in Kube.

spik-plestenjakLuka Špik: »Napadla bova Britanca in Francoza; kaj se bo iz tega izcimilo, pa bomo videli v četrtek. Startava na finale. Od ostalih treh posadk sta solidno odpeljala repasaž Belgijca in Ukrajinca, tako da je treba polfinale vzeti resno, saj bodo prav vsi pritiskali. Z zbrano, skoncentrirano vožnjo bi nama lahko uspelo.« 

Četverec bo nastopil ob 14:37. Miha Pirih, Rok Kolander, Rok Rozman in Tomaž Pirih so v skupino dobili Nemce in Britance, ki so se v polfinale uvrstili prav tako neposredno iz predtekmovanj kot naši; poleg njih pa iz repasažev še Hrvate, Novozelandce in Francoze. V drugi polfinalni tekmi bodo (8 minut kasneje) veslale posadke Španije, Belorusije, Poljske, Avstralije Češke in Grčije.

tomaz-plestenjakTomaž Pirih: »Nisem pričakoval tako težke skupine, saj smo dobili vse najhujše tekmece že v polfinalu (Nemce, Britance, Novozelandce). Vendar to nas ne sme ustaviti na poti k cilju. V polfinalu bomo šli na nož in mislim, da se obeta zanimiva tekma. Zdi se mi, da če bi bili v taki skupini lani ali predlani, da bi jih težko premagali; letos pa mislim, da smo sposobni in da bo šlo.« 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja