Jutri s predtekmovanji prvo dejanje olimpijskih kvalifikacij

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Jutri se na Rdečem jezeru začne finalna kvalifikacijska regata za letošnje OI v Riu. Dopoldne bodo na sporedu predtekmovanja, popoldne pa še repasaži. V predtekmovanjih bo ob 10:21 od naših najprej nastopil skifist Gašper Fistravec, slabo uro za njim pa še lahka veslača Aleš Jalen in Marko Bolha v dvojnem dvojcu.

DSC_0424

Gašper Fistravec bo nastopil v prvi predtekmovalni skupini enojcev ob 10:21. Njegovi tekmeci bodo Francoz Cedric Berrest, Grk Magdanis Paganiotis, Finec Robert Ven, Gruzijec Giorgi Kanteladze in Italijan Paolo Perino. Neposredno v polfinale vodita prvi dve mesti, ostali pa bodo imeli ponovno priložnost v popoldanskem repasažu. Po rezultatih letošnjega evropskega prvenstva sodeč sta favorita francoski in finski skifist, sedmi in osmi iz Brandenburga, kjer je bil Fistravec trinajsti.

DSC_0071

Gašper Fistravec: “Taktika bo narejena na Francoza, z njim bo potrebno potovati nekje do polovice ali treh četrtin proge in tam bom videl, v kakšnem položaju bom. Tam se bo verjetno tudi lomila tekma in v zaključek tekme bo potrebno priti z dobro pozicijo in tako z dobro dirko končati predtekmovanje. Kaj bo pa to pomenilo na koncu, pa bomo videli razmerje moči po sami tekmi.”

DSC_0399

Aleš Jalen in Marko Bolha bosta nastopila v tretji predtekmovalni skupini lahkih dvojnih dvojcev ob 11:10. Veslala bosta proti posadkam Turčije, Španije in Madžarske, neposredno v polfinale pa v tej disciplini napredujejo prvi trije čolni. Favorita sta posadki Španije in Turčije, peta in deseta z letošnje prve tekme svetovnega pokala v Vareseju.

DSC_0239

Marko Bolha: “Pripravljena sva maksimalno, kar sva imela časa v obdobju zadnjega meseca. Viden je velik napredek in usklajenost je boljša z vsakim treningom. Za jutri pričakujem dober start, kar nama gre res dobro, potem pa se bova morala držati verjetno vodilnih Turkov in Špancev ter tako nekako poskušati premagati Madžare, da si zagotoviva polfinale brez repasaža.”

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja