Jutri v predtekmovanju Janez Zupan in Gašper Fistravec

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Jutri bosta prvič na tem prvenstvu nastopila tudi Janez Zupan in Gašper Fistravec v predtekmovanju dvojnih dvojcev. V četrtfinale vodijo prva štiri mesta, za katera se bosta borila s posadkami Maroka, Izraela, Italije, Velike Britanije in Madžarske.

 DSC_0364

Cilj našega dvojnega dvojca bo neposredna uvrstitev v četrtfinale oziroma čim bolj se približati favoriziranima posadkama Italije in Velike Britanije. Boljši plasma v predtekmovanju pomeni tudi boljše izhodišče v nadaljnjih kvalifikacijah prvenstva, kar je v zelo zgoščeni konkurenci zelo pomemben faktor. Za Janeza Zupana in Gašperja Fistravca bo jutrišnja tekma prva po dolgem času, saj sta nazadnje nastopila na blejski mednarodni regati v juniju. Na zadnjem večjem tekmovanju sta tekmovala na majskem EP v Poznanu, kjer sta zasedla 15. mesto, svetovni pokal julija v Luzernu sta namreč zaradi bolezni morala izpustiti.

Pogoji jutri na jezeru Aiguebelette bodo podobni kot danes, torej temperature okrog 30 stopinj in skorajšnje brezvetrje, kar pomeni ugodne pogoje in hitre čase.

 DSC_0510-001

Gašper Fistravec pred predtekmo: »Današnji trening je pokazal, da je ta trenutek forma tista prava in upam, da se bo to jutri na tekmi tudi potrdilo. Predtekmovalna skučpina je na prvi pogled ugodna, ampak tudi midva imava tu visoke cilje. Najverjetneje se bova lotila Italijanov in Britancev, obeh favoriziranih posadk v naši skupini. Kaj bo to jutri pomenilo, težko rečem, saj je od najine zadnje skupne tekme precej časa. Upam pa, da se bova tema dvema posadkama zelo približala in ju poskušala tudi prehiteti.«

Predtekma našega dvojnega dvojca bo na sporedu jutri ob 12:15.

DSC_0148

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja