Jutri v Vareseju začetek svetovnega pokala s predtekmovanji

Jutri se bo v na jezeru Varese, nad katerim kraljuje mogočni masiv mogočnega Monte Roso, ki je drugi najvišji vrh v Alpah. Razmere na jezeru so bile danes poletne s sončnim vremenom in 25 stopinjami in prav takšne se pričakujejo jutri, ko se bo letošnja serija svetovnega pokala pričela s predtekmovanji.

DSC_0238

Prvi bo ob 09:45 nastopil dvojec, v katerem veslata Aleš in Janez Zupan. V prvi predtekmovalni skupini bodo njuni konkurenti čolni Poljske 1, Južnoafriške republike, Velike Britanije 2, Finske in Italije 1. Neposredno v polfinale vodita prvi dve mesti, ostali bodo novo priložnost iskali v repasažu.

DSC_0152

Ob 10:25 je na sporedu druga predtekmovalna skupina enojcev, v kateri je na startni listi Gašper Fistravec. Ob njem so tu še predstavniki Benina, Slovaške, Zimbabveja, Kube in Finske. V polfinale se neposredno uvrsti le zmagovalec, ostali pa imajo popoldne repasaž. Gašper se je sicer danes slabo počutil, tako da je izpustil popoldanski trening, o jutrišnjem nastopu pa bo odločitev padla zjutraj.

DSC_0392

DSC_1056

Lahka veslača Rajko Hrvat in Marko Bolha bosta nastopila ob 11:35 v isti predtekmovalni skupini, poleg njiju pa še predstavniki Alžirije, Finske, in Norveške 1. Prva dva neposredno napredujeta že v finale, ostali pa imajo repasaž na sporedu v soboto. V disciplini lahkih enojcev je bil sicer precejšen osip prijav, tako da je sedaj v konkurenci devet čolnov.

Rajko Hrvat: “Načrt je enak kot lansko leto, ko sem tekmoval v enojcu. Od samega začetka bo potreben resen pristop, nobenega od tekmecev podcenjevati in opraviti konkretno, kot se spodobi. Konkurenca je, kar je in če bom znal odveslati kot lani, rezultat ne bi smel izostati.

www.worldrowing.com