Kar šest slovenskih čolnov na MEP v Beogradu

ERJCH Belgrade 2020 logo

Ta vikend bodo svoj vrhunec sezone doživeli najboljši mladinski veslači stare celine. Beograd gosti evropsko prvenstvo, ki bi se sicer moralo odvijati že maja. Zaradi pandemije covid-19 je bilo prestavljeno na sedanji termin 25.-27. september, ko se je na Savskem jezeru na Adi Ciganliji zbralo 426 tekmovalcev in tekmovalk iz 27 držav. Slovenijo zastopa številčna 15-članska reprezentanca v dveh ženskih in štirih moških posadkah.

Team

V moškem enojcu nas zastopa Sergej Čupković, ki bo prvič nastopil na enem velikih tekmovanj. V enojcu je prijavljenih 17 tekmovalcev.

JM1x

V dvojnem dvojcu imamo tako ženski kot moški čoln. Med mladinkami bosta nastopili Ruby Čop in Neja Tepeš, prijavljenih pa je 14 čolnov.

JW2x

Med mladinci je z 18 čolni konkurenca najštevilčnejša, zastopata pa nas Semen Kravchuk in Jaka Vovk.

JM2x

Med dvojci, kjer je prijavljenih 14 posadk, bosta slovensko reprezentanco predstavljala dvojčka Ažbe in Maj Magajna.

JM2-

Žensko in moško zasedbo imamo tudi v dvojnem četvercu. Mladinke Jera Vovk, Agnese Macchi, Jana Dremelj in Ela Bajec bodo nastopile v konkurenci devetih čolnov,

JW4x

mladinci Oskar Marinič, Enej Korošic, Matej Markuža in Filip Koren pa bodo veslali med 17 čolni.

JM4x

Stanje prijav

Tekmovanja bodo potekala v soboto in nedeljo, medtem ko so naši veslači v Beogradu opravljajo že tretji dan treningov. Urnik

Prvenstvo lahko spremljate na različne načine, omogočen bo tudi live streaming.

FOTOGALERIJA