Končno 13. mesto za Rajka Hrvata na SP v Sarasoti

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je bil naš edini predstavnik na letošnjem svetovnem prvenstvu v Sarasoti na Floridi, kjer je po smoli v četrtfinalu na koncu zasedel trinajsto mesto. Na prvenstvu je nastopilo preko 900 veslačev in veslačic iz 68 držav, medalje jih je osvojilo 29, najuspešnejša pa je bila Italija s tremi zlatimi in skupno devetimi.

Na prizorišču bojev najboljših veslačev letošnjega leta v športnem parku Brandenton je Rajko Hrvat zaključil nastope z zmago v finalu C, v katerem je brez težav zmagal in dosegel tudi boljši čas od B finalistov, ki so nastopili le pol ure prej. V finalu C je premagal predstavnike Kanade, Italije, Češke, Uzbekistana in Turčije ter tako zasedel končno 13. mesto.

DSC_0058

Svetovni prvak v lahkem enojcu je postal Irec Paul O’Donovan, srebro je osvojil Novozelandec Matthew Dunham, bron pa je pripadel Norvežanu Kristofferju Brunu.

Končni rezultat lahkega enojca

Hrvatov nastop v ZDA je zaznamovala velika smola v četrtfinalu, saj je v zaključku tekme končal v vodi, potem ko je skozi celotno tekmo vodil in bi se zagotovo tudi uvrstil v polfinale. Kakih 200 metrov pred ciljem je namreč z veslom udaril v bojo, kar je ksneje pokazal tudi nazorni video posnetek, in se prevrnil, tako da ni prečkal ciljne črte. Na prošnjo naše reprezentance mu je Svetovna veslaška zveza FISA omogočila nastop v polfinalu C/D in s tem končanje nastopov na prvenstvu.

 SP FC Rajko Hrvat

Tokrat je našemu veslaču, ki je bil v vidno dobri formi, saj je gladko zmagal predtekmo in imel tam peti čas izmed vseh lahkih skifistov, obenem pa je bil odlično na poti v četrtfinalu, manjša neprevidnost oziroma smola preprečila boj za višja mesta. Zagtovo je bil zmožen uvrstitve v finale in tam boja za medalje, v katerem je bil ponovno uspešen irski veslač Paul O’Donovan, ki je obranil lanski naslov iz Rotterdama, kjer je bil naš veslač četrti.

Video posnetki tekem

Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo v Plovdivu v Bolgariji, evropsko prvenstvo pa v Glasgowu na Škotskem.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja