Končno veliko tekmovanje – na EP do 23 let v Duisburgu tri naše posadke

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Letošnje prvo veliko veslaško tekmovanje po koronavirusni krizi ob odpovedi vseh tekmovanj na svetovni ravni je Evropsko prvenstvo za mlajše člane (do 23 let), ki bo v sicer originalnem terminu 5.-6. septembra potekalo v nemškem središču vodnih športov Duisburgu. Na prvenstvu bo nastopilo rekordnih 650 tekmovalcev iz 32 držav, od velikih bodo manjkali le Britanci. Med udeleženci so tri naše posadke – Lea Hren Strah v enojcu, Jaka Čas in Nik Krebs v dvojcu ter Filip Pfeifer in Isak Žvegelj v dvojnem dvojcu.

 Lea Hren

Ljubljančanka Lea Hren Strah letos prvič nastopa v konkurenci mlajših članic, medtem ko si je v mladinski konkurenci pridobila precej izkušenj, saj je nastopila na treh evropskih in dveh svetovnih prvenstvih. Njena najboljša uvrstitev doslej je šesto mesto na MEP 2018, letos pa prvič nastopa v enojcu.

V ženskem enojcu je prijavljenih 17 tekmovalk, med njimi tudi aktualna evropska prvakinja Anneta Kyridou iz Grčije.

 Cas_Krebs

Mariborčana Jaka Čas in Nik Krebs sta že precej izkušena veslača z lepimi rezultati iz mladinske in mlajšečlanske kategorije. Skupaj sta nastopila že na MEP 2016 in v dvojnem dvojcu zasedla šesto mesto. Krebs je nosilec medalj z MEP 2015, EP U23 2017 in SI 2018, Čas pa je bil lani na EP U23 šesti.

V konkurenci dvojcev je prijavljenih 11 čolnov, med njimi naslov prvaka brani romunska posadka. Med favorite spada tudi hrvaška posadka, s katero sta naša dva veslača opravila del priprav in bila z njima precej izenačena.

 Zvegelj_Pfeifer

Filip Pfeifer in Isak Žvegelj predstavljata ljubljansko-blejsko kombinacijo v dvojnem dvojcu. Za Žveglja je to prvi nastop v konkurenci mlajših članov, medtem ko je bil Pfeifer lani sedmi v enojcu na EP U23 v Grčiji.

V konkurenci dvojnih dvojcev bo nastopilo 18 čolnov, tu so tudi vsi lanski medaljisti Rusija, Belorusija in Bolgarija.

 

Tekmovanja bodo v natrpanem urniku potekala v soboto in nedeljo, ob odsotnosti gledalcev pa bo tekme moč v živo spremljati preko spleta: http://www.worldrowing.com/news/how-follow-european-rowing-under-championships

 

Več informacij o prvenstvu: http://www.worldrowing.com/events/2020-european-rowing-under-23-championships/event-information

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja