Krebs in Aljančič že v polfinalu, ostale tri posadke v repasaž

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Danes dopoldne so se v Račicah odvijala predtekmovanja letošnjega mladinskega evropskega prvenstva. Od naših posadk se je neposredno v jutrišnji polfinale uspelo uvrstiti dvojnemu dvojcu, v katerem veslata Nik Krebs in Miha Aljančič.

V drugi predtekmovalni skupini sta skozi celotno progo vodila domačina Jan Cincibuch in Eduard Bezdek, ki sta si odločilno prednost priveslala v zadnji četrtini proge in zmagala z dolžino čolna prednosti pred našima dvema. Nik Krebs in Miha Aljančič sta bila ves čas na drugem mestu, tik za vodilnima Čehoma, tako da drugo mesto, ki je še vodilo v polfinale,  ni bilo nikoli ogroženo. Tretja je bila posadka Turčije, četrta Avstrija, peta Estonija in šesta Hrvaška. Naša dva bosta v polfinalu nastopila jutri dopoldne. Tja so se poleg naše in češke posadke direktno uvrstili tudi Madžarska, Ukrajina, Italija in Francija. Najboljši čas je dosegla italijanska posadka, naša dva pa imata četrtega.

Miha Aljančič in Nik Krebs
Miha Aljančič in Nik Krebs

Ostali trije slovenski čolni bodo imeli novo priložnost za napredovanje v polfinale v popoldanskih repasažih.

Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj sta bili v svoji predtekmovalni skupini četrti, za posadkami Latijve, Avstrije in Češke ter pred Hrvaško. V repasažu, iz katerega prva tri mesta vodijo naprej, se bosta ob 14:48 pomerili s posadkami Moldove, Poljske, madžarske in Belorusije.

dvojni dvojec Valentina Alicija Miklavčič in Alja Škrlj
dvojni dvojec Valentina Alicija Miklavčič in Alja Škrlj

Tim Mahne v enojcu je bil v svoji predtekmovalni skupini peti, zaostal je za predstavniki Nemčije, Češke, Norveške in Švedske. Ponovno priložnost za uvrstitev v polfinale bo imel v repasažu ob 15:48, za prvi dve mesti pa se bo boril s skifisti Armenije, Švedske, Moldove, Hrvaške in Ukrajine.

enojec Tim Mahne
enojec Tim Mahne

V ženskem enojcu je bil Tinka Kersikla prav tako neuspešna v predtekmovanju, zasedla je peto mesto za skifistkami Belgije, Avstrije, Latvije in Estonije. V repasažu bo ob predstavnicah Latvije, Velike Britanije, Litve in Češke ob 15:54 iskala novo priložnost za preboj v polfinale. Napredovanje prinašajo prva tri mesta.

enojec Tinka Kersikla
enojec Tinka Kersikla

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja