Lahka veslača Hrvat in Bolha za mesto zgrešila polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Marko Bolha in Rajko Hrvat sta v svoji četrtfinalni skupini zasedla četrto mesto in tako le za mesto zgrešila uvrstitev v polfinale. Zaostala sta za posadkama Južne Afrike, Nizozemske in Turčije, prehitela pa sta Dansko in Finsko.

DSC_0010

Naša dva sta skozi celotno tekmo veslala na četrtem mestu. Na polovici proge sta imela zaostanek samo dolžine čolna za tretjo Nizozemsko, v drugi polovici proge pa se je ta zaostanek povečal in kljub borbi do tretjega mesta, ki bi pomenil napredovanje v polfinale, nista mogla. V ospredju je boj za prvo mesto dobila Južna Afrika pred Nizozemsko in Turčijo, ki je za prvi posadko zaostala tri sekunde. Bolha in Hrvat na četrtem mestu sta za prvima zaostala slabih osem sekund, sta pa v zaključku tekme ubranila napad Danske. Povsem nekonkurenčna je bila finska posadka na šestem mestu.

DSC_0020

Marko Bolha in Rajko Hrvat sta se tako uvrstila v finale C, ki bo na sporedu jutri ob 10:50. Za uvrstitve med 13. in 18. mestom se bosta borila v konkurenci čolnov Poljske, Švice, Portugalske, Nemčije in Irske. Kljub finalu C gre za zveneča imena v lahkem dvojnem dvojcu, kar priča o zelo zgoščeni in zahtevni konkurenci v tej disciplini, ki je poleg četverca edina olimpijska disciplina za lahke veslače.

DSC_0015

Štroker Rajko Hrvat po tekmi: »Po dveh uspehih v enojcu sem rezultatsko malo razočaran, saj je normalno, da imam oziroma imava oba visoke ambicije. Sedaj je potrebno gledati timsko. Sicer sva nezadovoljna, saj je bil cilj polfinale, vendar pa sva nadgradila tekmo od zjutraj. Jutri naju čaka še finale C in mislim, da se da nadgraditi tudi ta nastop.«

Trener Iztok Butinar: »S tekmo sem zelo zadovoljen, kljub temu, da nam ni uspelo priti v polfinale. Fanta sva odvozila tako, kot smo se dogovorili in tudi časovno ugodno. Sedaj nas čaka še zadnja tekma v finalu C, kjer normalno napadamo prvo mesto in bomo videli, kako nam bo to uspelo.«

DSC_0006

Vsi rezultati

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja