Lahki dvojni dvojec Bolha-Hrvat se je uvrstil v četrtfinale

Marko Bolha in Rajko Hrvat v lahkem dvojnem dvojcu sta danes dopoldne v svoji predtekmovalni skupini zasedla četrto mesto in se po času uvrstila v četrtfinale.

lahki dvojni dvojec od leve Marko Bolha in Rajko Hrvat

V naši predtekmovalni skupini sta zmagala Italijana Andrea Micheletti in Petro Ruta, druga sta bila brata Jan in Ondrej Vetesnik s Češke, tretja pa Japonca Hideki Omoto in Hiroshi Nakano. Za našo posadko se je uvrstila Angola.

Naša dva sta ves čas skozi tekmo veslala na četrtem mesti s sicer majhnim zaostankom za češko in japonsko posadko, že od starta pa je bila v precejšnjem vodstvu favorizirana Italija. Po polovici proge sta Bolha in Hrvat izgubila stik s Čehoma in Japoncema, vendar pa v cilj priveslal z dovolj dobrim časom, da sta se uvrstila v popoldanski četrtfinale.

DSC_0196

Marko Bolha po tekmi: »Do polovice sva vozila dobro, tretjih 500 metrov pa nisva uspela odveslat tako, kot smo se zmenili. V finišu je ponovno šlo tako, kt bi moralo. Za četrtfinale je cilj, da tudi tretji del proge odvoziva tako kot znava in bova videla, kako bo.«

Trener Iztok Butinar je takole komentiral tekmo: »Zadovoljen sem z uvrstitvijo v četrtfinale, sicer pa bi najraje odmislil tretjih 500 metrov. To je naloga za popoldne, kar je treba popraviti. Sicer pa so ostali deli proge kar pozitivni kazalci in s tem sem zadovoljen. Za popoldansko tekmi bi rad, da se nagradi tisti sredinski del.«

Četrtfinale bo na sporedu ob 16:35, naša posadka pa bo veslala v četrti skupini. V konkurenci za prva tri mesta, ki vodijo v polfinale, bosta Bolha in Hrvat imela čolne Turčije, Južnoafriške republike, Nizozemske, Danske in Finske.

Vsi rezultati