Lahki skifist Aleš Jalen se je uvrstil v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na SP do 23 let v Plovdivu sta danes v repasažu nastopila lahki skifist Aleš Jalen in skifist Vid Pugelj. Jalen se je z drugim mestom uvrstil v jutrišnji polfinale, to pa ni uspelo Puglju.

slo2

Aleš Jalen je taktično odlično nastopil v drugi repasažni skupini in se z drugim mestom uvrstil v polfinale. V precej izenačeni konkurenci je previdno startal in bil na polovici proge četrti, vendar pa je bil njegov zaostanek za drugim Švedom Filippom Nilssnom in tretjim Ircem Fintanom McCarthyjem zelo majhen. V drugo polovici proge je Jalen močno pospešil, ima najboljši čas tretje in zadnje četrtine proge, in prehitel predstavnika Švedske in Irske, v samem zaključku pa je ogrozil tudi zmagovalca iz Iurija Lesnova iz Rusije, ki je sicer vodil skozi celo tekmo. Jalnov zaostanek za njim je bil pičlih 14 stotink.

Rezultati repasaža BLM1x

slo1

Jutri bo Aleš Jalen ob 09:55 po slovenskem času nastopil v polfinalu lahkih enojcev. Njegovi konkurenti za prva tri mesta, ki vodijo v veliki finale, bodo predstavniki Moldove, Nečije, Francije, Japonske in Kitajske. Naš veslač bo nastopil na šesti progi

slo3

V repasažu je danes nastopil tudi Vid Pugelj v enojcu, vendar se ni vmešal v boj za polfinalne vstopnice. Na prvim 500 metrih je bil na četrtem mestu še precej blizu vodilnim, v nadaljevanju pa ni zdržal tempa in na koncu močno zaostal. Iz te repasažne skupine sta se v polfinale uvrstila skifista Belorusije in Srbije. Pugelj bo jutri ob 16:20 po slovenskem času nastopil v malem polfinale za uvrstitev v finale C, njegovi konkurenti pa bodo skifisti Irske, Švedske, Norveške in Ukrajine.

Rezultati repasaža BM1x

DSC_0357

Jutri bo v polfinalu nastopil še naš dvojni četverec, v katerem veslajo Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj in Gašper Ferlinc. Ob 11. uri po slovenskem času se bodo na drugi progi v konkurenci čolnov Belorusije, Nove Zelandije, Italije, Ukrajine in Velike Britanije borili za eno od prvih treh mest, ki vodijo v veliki finale.

Rezultati in startne liste

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja