Lahki skifist Hrvat v četrtfinale, za dvojca ponovna priložnost v torkovem repasažu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V današnjih predtekmovanjih sta nastop opravila lahki skifist in dvojec. Rajko Hrvat je bil drugi in se je brez težav uvrstil v sredin četrtfinale, dvojec z Alešem in Janezom Zupanom pa je bil peti in bo imel ponovno priložnost za uvrstitev v polfinale v torkovem repasažu.

 DSC_0002

Rajko Hrvat v lahkem enojcu je tekmo pričel previdno in na prvi četrtini zaostajal za vodilnima Američanom Andrewom Campbellom in Rusom Alexandom Tufanyukom. V nadaljevanju je prehitel Rusa in do cilja brez težav držal drugo mesto, ki mu prinaša napredovanje v četrtfinale, ki bo na sporedu v sredo popoldne. Prvo mesto je s kar precejšnjo prednostjo osvojil predstavnik ZDA, tretji je bil Španec, četrti Rus, peti Perujec in šesti Armenec.

DSC_0003

Rajko Hrvat: »Napredovanje sem pričakoval in sem seveda z njim zadovoljen. Pred tekmo sem imel malo treme, kar je normalno pred začetkom svetovnega prvenstva. Na stratu sem malo zaspal, tako da mi je Američan in ostali malo ušli in sem jih moral poloviti. Nisem pa maksimalno pritiskal, saj bo vsak naslednji nastop potrebno iti hitreje in do zastavljenega cilja, kar je letos A finale.«

DSC_0004

Aleš in Janez Zupan sta v predtekmovanju imela precej zahtevno skupino, kar se je potrdilo tudi v cilju, saj sta celo progo veslala na petem mestu in tudi na koncu zaostala za vsemi posadkami. Zmagala sta olimpijska in svetovna prvaka Novozelandca Murray in Bond, druga sta bila Argentinca, tretja Turka in četrta Grka. Ponovno priložnost za uvrstitev v polfinale bosta imela v repasažu, ki bo na sporedu v torek popoldne.

DSC_0002

Janez Zupan: »Že od starta sva začela zaostajati in ti zaostanki so se sčasoma samo večali, saj nikakor nisva ujela pravega ritma. Na koncu je bil zaostanek precej velik in ne moreva biti zadovoljna. Za torek se bova maksimalno pripravila na repasaž in se tam vseeno poskušala prebiti v polfinale.«

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja