Lahki skifist Rajko Hrvat na koncu petnajsti

mario Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je danes zaključil tekmovanje na letošnjem svetovnem prvenstvu. V finalu C je zasedel tretje mesto, kar mu prinaša skupno 15. mesto.

 dscn0258

Rajko Hrvat se je večji del proge držal na drugem mestu, za favoriziranim Novozelandcem Duncanom Grantom. Skozi srednji del proge je držal čoln prednosti pred Grkom Nikolaosom Afetoulisom, ki pa ga je v zaključku tekme prehitel, tako da je naš lahki skifist zasedel tretje mesto. Skupno je tako na tem svetovnem prvenstvu osvojil petnajsto mesto.

Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je Rajko zasedel dvanajsto mesto, tokrat je končal na petnajstem. Sezona zanj je bila dolga, saj je nastopil na vseh velikih mednarodnih tekmah, na evropskem prvenstvu (osmo mesto), sredozemskih igrah (četrto mesto) in svetovnem pokalu v Luzernu (15. mesto v dvojnem dvojcu). Zaključne priprave pred SP mu je pokvarila stresna fraktura reber, ki jo je do samega prvenstva le deloma saniral in mu je oteževala nastope tudi v Koreji.

  dscn0257

Rajko Hrvat po koncu prvenstva: »Z nastopom na svetovnem prvenstvu sem kar zadovoljen.  Pred prvenstvom sem staknil precej neprijetno poškodbo reber, ki se mi je nadaljevala skozi prvenstvo. S petnajstim mestom sem kar zadovoljen, več od tega tokrat ni šlo, saj me je precej ovirala poškodba.  Tako sem nastopal z brzino manj, tudi zaradi skrbi za nadaljevanje sezone in kariere.  Letošnja sezona bi bila z nastopi na evropskem prvenstvu un sredozemskih igrah sicer lahko odlična brez te poškodbe. Vendar pa glavo gor in grem naprej.«

Trener Iztok Butinar je takole ocenil Rajkove nastope na prvenstvu: »V sezoni, ki je šla skozi, se pravi do zadnje tekme na svetovnem prvenstvu, se je zgodilo kar precej stvari. Rajko je na začetku sezone in v nadaljevanju prikazoval dobre oziroma kar nekaj boljše predstave kakor v prejšnjem letu. Glede na to smo upali na boljši rezultat na svetovnem prvenstvu, kot ga je prikazal tukaj. Žal se nam je pripetila poškodba, zaradi katere do zadnjega trenutka nismo vedeli, ali bomo lahko šli na prvenstvo ali ne. Če pogledam skupno, lahko rečem, da je glede na vse dogodke tretje mesto v C finalu v redu. Pričakovanja pred poškodbo pa so bila nekje v vrhu B finala.«

Jutri bo na sporedu še zadnja tekma za našega dvojnega četverca. Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec bodo nastopili ob 07:18 po slovenskem času. V progah 1-6 bodo veslali takole: Kanada, Italija, Nizozemska, Rusija, Slovenija, Češka.

Vse o SP Chungju 2013

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja