Lahki skifist Rajko Hrvat v velikem finalu

mario Novice 0 Komentarjev

Lahki skifist Rajko Hrvat je v polfinalu zasedel drugo mesto in se tako zanesljivo uvrstil v svoj prvi veliki finale na tekmah svetovnega pokala. Zaostal je le za Švicarjem Michaelom Schmidom in ima tretji čas polfinal.

dsc_0650

Rajko Hrvat je v polfinalni tekmi sicer začel precej rezervirano in bil na 500 metrih še zadnji, v srednjem delu pa se je prebil na drugo mesto in od pa ničesar več ni prepustil naključju. Do cilja je veslal tik za vodilnim Švicarjem Michaelom Schmidom in uspešno odbijal napade obeh Francozov Damiena Piquerasa in Alexandra Pilata. Peti je v ciolj priveslal predstavnik Bolgarije, kot šesti pa predstavnik Srbije. Iz druge polfinalne skupine so se v A finale uvrstili lahki skifisti Velike Britanije, Nemčije in Grčije. Naš veslač je dosegel tretji najboljši čas med 12 udeleženci polfinala, za obema zmagovalcema skupin.

dsc_0246-001

V velikem finalu lahkih enojcev, ki bo na sporedu jutri ob 10:05, bodo poleg našega Rajka Hrvata veslali še Michael Schmid (Švica), Damien Piqueras (Francija), Adam Freeman-Pask (Velika Britanija), Daniel Lewitzke (Nemčija) in Spyridon Giannaros (Grčija).

Rajko je takole ocenil svoj nastop: »S polfinalno tekmo sem zadovoljen, uvrstil sem se v svoje prvo finale na tekmah svetovnega pokala. Jutri je finale in nova tekma in bo zanimivo, tako da se že veselim nastopa.«

Danes sva nastope v Luzernu zaključila še dva naša čolna. Dvojec z Alešem in Janezom Zupanom je bil šesti v D finalu in je tako zasedel skupno 24. mesto, lahki skifist Marko Bolha pa je bil tretji v C finalu in je pristal na skupnem 15. mestu.