•                                          some_text
  • VESLAŠKA ZVEZA SLOVENIJE
    ŽUPANČIČEVA CESTA 9
    4260 BLED

    T: 04 5767230
    E: info@veslaska-zveza.si

Lahki skifist Rajko Hrvat zanesljivo v polfinale EP

By Jernej Slivnik
In Novice
Maj 26th, 2017
0 Comments
1158 Views

Naš lahki skifist Rajko Hrvat je na prvi dan evropskega prvenstva opravil dva nastopa – v predtekmovanju in repasažu. Zjutraj je bil v predtekmi četrti, zato je moral v popoldanski repasaž, kjer pa je zanesljivo zmagal in se prebil v jutrišnji polfinale.

 DSC_0058

Hrvat je bil v predtekmovanju četrti, zaostal je za belgijskim, francoskim in poljskim skifistom. Do polovice proge je bil še v igri za polfinale, v nadaljevanju pa so bili tekmeci premočni, tako da je za napredovanje moral nastopiti v repasazu.

V popoldanskem repasažu je naš najboljši veslač zmagal in se zanesljivo uvrstil med najboljših dvanajst. Repasažno tekmo je začel zadržano, vendar pa kmalu po polovici proge prevzel vodstvo in ciljno črto prečkal s kar dvema dolžinama čolna prednosti pred Bolgarom Vasilevim in in še dodatno pred Slovakom Babačem.

Polfinale bo na sporedu jutri ob 10:22, Rajkovi tekmeci za preboj med najboljših šest pa bodo Hrvat Luka Radonić, Italijan Micheletti, Belgijec Niels van Zadweghe, Švicar Michael Schmid in Slovak Babač.

Rezultati