Lep ekipni uspeh reprezentance na MEP Varese 2022

Naša mladinska reprezentanca je na Mladinskem evropskem prvenstvu v Vareseju dosegla lep ekipni uspeh s tremi uvrstitvami v veliki finale: četrti mesti Dremljeve v enojcu ter Završnika in Brgleza v dvojcu, šesto mesto Parteta, Korbarja, Potočnika in Markuže v dvojnem četvercu ter enajsto mesto Kunstlja v enojcu. Čestitke vsem veslačem in trenerjem za dobre in borbene predstave! Čez dva meseca bo isto prizorišče gostilo še svetovno prvenstvo.

Jana Dremelj je v finalu A ženskih enojcev zasedla odično četrto mesto. Večji del proge je bila v igri za bronasto medaljo, vendar so bile v zadnji četrtini proge premočne Grkinja, Italijanka in Švicarka.

Tudi Arne Završnik in Jakob Brglez sta v velikem finalu osvojila četrto mesto. V odlični tekmi dvojcev sta v zaključku tekme le za malo zgresila bron, ki je pripadel posadki Italije. Evropska prvaka sta postala Srba, srebrna pa sta Italijana.

Odlično je nastopil tudi naš dvojni četverec v postavi Gašper Parte, Jurij Korbar, Gabrijel Potočnik in Matej Markuža je v finalu A zasedel šesto mesto. Zlato je pripadlo Češki, srebro Grčiji, bron pa Ukrajini.

Skifist Aljaž Kunstelj se je uvrstil v finale B in bil tam peti ter tako skupno enajsti.

Rezultati

Selektor Jan Ilar je takole ocenil nastope: “Splošna ocena rezultatov naših mladincevna je dobra. Tri uvrstitve v finale EP so uspeh. Manjka pika na i – medalja. Naše posadke so blizu najboljšim, kar je spodbuda za nadaljevanje sezone, proti svetovnem prvenstvu, kot prvem cilju sezone.”