Licenca za Olimpijski športni center Bled-Radovljica

mario Novice 0 Komentarjev

Veslaška zveza Slovenije je na razpisu Olimpijskega komiteja Slovenije skupaj s petimi konzorcijskimi partnerji – Kajakaško zvezo Slovenije, Plavalno zvezo Slovenije, Občino Bled, Občino Radovljica in Veslaškim klubom Bled – uspešno pridobila licenco in naziv olimpijskega športnega centra za športne panoge veslanje, kajak/kanu na mirnih vodah in daljinsko plavanje. Vse tri panoge se odvijajo na Blejskem jezeru, osrednji objekt tega centra pa je Veslaški center Bled, kjer je bila konec meseca oktobra tudi ustanovitvena seja. Na njej je bil imenovan upravni odbor, v katerem so predstavniki vseh šestih konzorcijskih partnerjev, predseduje pa mu Jernej Slivnik, ki je tudi manager centra. Nadzorni odbor bo vodil Ciril Globočnik.

olimpijski1 okt2013-001

Na fotografiji od leve: Matjaž Berčon (direktor občinske uprave Občine Bled), Danilo Šalamon (podpredsednik Plavalne zveze Slovenije), Ciril Globočnik (župan Občine Radovljica in predsednik nadzornega odbora OŠC Bled-Radovljica), Jernej Slivnik (sekretar VZS in predsednik upravnega odbora OŠC Bled-Radovljica), Bojan Žmavc (predsednik Kajakaške zveze Slovenije), Jošt Dolničar (predsednik Veslaške zveze Slovenije), Aleš Klement (predsednik Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica), Andrej Jelenc (direktor kajakaških reprezentanc), Miloš Janša (selektor veslaških reprezentanc in član upravnega odbora Veslaškega kluba Bled)

vcb_hangar_foto klemen korenjak

Foto: Klemen Korenjak, siol.net

Takšnih licenc je bilo podeljenih le pet (poleg nas so jih prejeli še Planica, Zreče, Rogla in Ljubljana), kar pomeni lep uspeh in primer dobrega sodelovanja med tremi panožnimi zvezami, blejskim klubom in obema občinama. OŠC Bled-Radovljica bo najprej energijo usmeril v aktivno promocijo in povezovanje športa s turizmom in ostalimi podpornimi dejavnostmi. Eden od ciljev je organizacija velikih mednarodnih tekmovanj v vseh treh panogah, s čimer ima veslanje še sveže izkušnje iz preteklih treh let, ko je Bled gostil svetovni pokal, svetovno prvenstvo in mladinsko evropsko prvenstvo. Novopridobljeni status pa bo omogočal tudi boljše izhodišče ob prijavah na razpise za vzdrževanje in nove investicije v športne objekte, ki so v sklopu centra.

Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor je skupaj z Mestno občino Maribor prejel licenco za regijski športni center za veslanje.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja