Luka Špik v polfinalu Luzerna

mario Novice 0 Komentarjev

Oba naša skifista sta v repasažu nastopila v isti skupini ob skifistih Moldavije, Litve, Rusije in Madžarske. Luka Špik je vodil do 1.500 metrov, potem pa ga je vztrajni Litvanec Rolandas Mascinskas prehitel in v cilju je bil Lukov zaostanek nekaj več kot dolžino čolna. Kot je povedal po tekmi, na napad ni niti odgovoril, saj je bilo polfinale zagotovljeno in je želel prihraniti moči za polfinalni nastop. Kot tretji se je v polfinale kvalificiral še Madžar Domonkos Szell. Aleš Zupan je prvo polovico proge preveslal na šestem mestu, potem pa z dobrim finišem prišel na četrto mesto. Peti je bil predstavnik Rusije, šesti pa Moldavec. Luka Špik bo jutri ob 15:36 nastopil v polfinalu, Aleš Zupan pa ob 11:24 v C finalu.

Rajko Hrvat in Matevž Malešič sta v repasažu nastopila ob posadkah Mehike, Danske, Nizozemske, Rusije in Brazilije. Že od starta nista bila povsem konkurenčna vodilnim posadkam, v cilj sta priveslala na petem mestu. Jutri bosta ob 10:18 nastopila v D finalu.