Luka Špik zaradi poškodbe končal svetovno prvenstvo v Koreji

mario Novice 0 Komentarjev

Luka Špik je danes zjutraj opravil ogrevalni trening, na katerem je še vedno čutil močne bolečine v ledvenem predelu hrbta, kjer se mu je po predtekmovanjih pojavil mišični krč. Po temeljitem razmisleku se je uro pred tekmo odločil, da odpove nastop v četrtfinalu in s tem žal zaključil nastopanje na letošnjem svetovnem prvenstvu.

dscn0236

Včeraj Luka zaradi bolečin ni opravil načrtovanega večernega treninga, je pa cel dan posvetil terapijam in počitku. Danes je na jutranjem treningu ob vsakem zavesljaju še vedno čutil bolečine, ki so se še okrepile ob poskusih pospeškov. Glede na tveganje nadaljnjega razvoja poškodbe ob eventualnem nadaljevanju tekmovanja in glede na riziko dolgotrajne rehabilitacije se je Luka Špik odločil za odpoved tekme in s tem končanje tega svetovnega prvenstva.

Izjava Luke Špika po odpovedi: »Glede na to, da se je stvar pojavila takoj po predtekmah, smo reagirali zelo hitro. Vse je bilo narejeno maksimalno, kolikor se je delo, da bi se stvar popravila. Po dveh dneh sem šel danes prvič na veslaški trening, standardno kar naredimo pred tekmo, da gremo odveslat štiri kilometre. Na vodi sem ob vsakem zavesljaju občutil bolečine v predelu hrbta, kjer je bil ta mišični krč. Na koncu sem se po premisleku in pogovoru z več terapevti in trenerjem odločil, da se naredi odjava.  Seveda je to zadnja stvar, ki bi jo hotel narediti, ampak gre se tudi za nadaljnje posledice. Če bi bil četrtfinale lahka dirka, bi mogoče poskusil. Tako pa se mi zdi, da je prevelik riziko, da mi tekma ne bi uspela in da bi bile posledice na križu še večje in s tem daljša rehabilitacija. Na žalost se je to zgodilo…veliko raje bi šel na tekmo, ampak mislim, da je bila to vseeno najbolj racionalna odločitev. Potrebno je vedeti, da tu ne gre za sprint, ampak za 2.000 metrov, kar pomeni sedem minut in še nekaj oziroma 240 zavesljajev in vsak pomeni velik pritisk na križ, kar bi bilo danes žal neizvedljivo.«