Luka Špik zaradi poškodbe primoran odpovedati nastop v Aiguebelettu

mario Novice 0 Komentarjev

Luka Špik bi moral ta vikend nastopiti na tekmi svetovnega pokala v francoskem Aiguebelettu, vendar pa zaradi poškodbe ostaja doma. Tveganje s potovanjem in napornimi nastopi bi bilo po mnenju zdravnikov tej fazi preveliko.

 dsc_0415

Luka Špik

Spazem v predelu križa, ki ga je zagrabil po prvem predtekmovalnem dnevu blejske mednarodne regate in zaradi katerega ni nadaljeval z nastopi na njej, je sicer deloma popustil, vendar pa mu je bil s strani zdravnikov odsvetovan nastop v Franciji. Že samo potovanje bi zahtevalo dvoj davek, poleg tega pa bi moral biti za vrhunske predstave stoodstoten. Poškodba sicer ni tako huda kot lani na svetovnem prvenstvu. V tem tednu bo tako skušal povsem odpraviti poškodbo in se v naslednjem tednu posvetiti pripravam na finale svetovnega pokala v Luzernu.

Jezero Aiguebelette v Savojskih Alp, na katerem bo prihodnje leto potekalo tudi svetovno prvenstvo, bo sicer gostilo 682 tekmovalcev iz 46 držav. Letos se bodo v Evropi prvič predstavile prekomorske reprezentance (Avstralija, Nova Zelandija, ZDA in Kanada), ki veljajo tudi za zelo močne. Od evropskih velesil bodo tu Velika Britanije, Nemčija in Francija, ki se bo na domačem prizorišču predstavila z največjo zasedbo doslej. Od večjih reprezentanc se druge tekme svetovnega pokala ne udeležujejo Italijani, Risi in Litvanci, Nizozemci pa le z nekaterimi posadkami.

dsc_0087-002

Grega Domanjko

 

Slovenski članski reprezentanti se po nastopu na blejski mednarodni regati pripravljajo po klubih, na skupnih pripravah pa se bodo ponovno zbrali prihodnji teden v Mariboru. Tam se jim bosta pridružila tudi Jernej Markovc in Grega Domanjko, ki sta se te dni vrnila s študija v ZDA. Na univerzi Washington v Seattlu sta ob študiju tudi redno trenirala in nastopala za univerzitetni veslaški klub. Oba sta v začetku tega meseca postala ameriška univerzitetna prvaka v osmercih, najprestižnejšem tovrstnem  tekmovanju v ZDA, oba kot štrokerja svojih posadk. Grega Domanjko je tako vodil prvo ekipo univerze Washington, ki je osvojila že četrti zaporedni naslov prvakov, Jernej Markovc pa je dajal zmagovalni ritem posadki freshmenov, ki so zmagali z eno največjih razlik doslej. Lani sta bila Domanjko in Markovc člana dvojnega četverca, ki je na SP zasedel deveto mesto.

 dsc_0092

Jernej Markovc

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja