Markovc z zmago v veliki finale enojcev, dvojni dvojec v B finale

mario Novice 0 Komentarjev

Jernej Markovc si je z odlično vožnjo, ko je bil skozi celotno progo v vodstvu, zagotovil nastop v jutrišnjem velikem finalu enojcev letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva. Izmed vseh finalistov je dosegel najboljši čas, saj je bil zmagovalec druge polfinalne skupine Čeh Plocek pet sekund počasnejši. Žan Črnac in Luka Pangos sta bila v polfinalu šesta in bosta jutri nastopila v B finalu. Čez eno uro start četverca v velikem finalu.

jernej-markovc-vzs-2zan-crnac-luka-pangosjernej-markovc-vzs

V prvi polfinalni skupini, kjer je nastopil naš skifist Jernej Markovc, je sicer najhitreje s starta krenil Nemec Moritz Moos, vendar pa ga je Markovc kmalu prehitel in imel na prvi četrtini proge že pol dolžine čolna prednosti, ki jo je v srednjem delu proge še povečal. Do konca tekme je suvereno nadziral položaj za seboj, kjer se je sicer razvil boj za ostali dve mesti v finalu. Z močnim zaključkom je bil drugi Nemec, tretji pa Poljak Wegrzycki, medtem ko je konkurenčni Slovak Vanco izpadel iz velikega finala. Peti je bil, Tunizijec, šesti pa Argentinec. V drugi polfinalni skupini je z veliko prednostjo zmagal Čeh Michal Plocek, ki je bil sicer na polovici proge zelo podoben čas kot Markovc, drugi je bil Azerbadjanec Boris Yotov, tretji pa Kitajec Li in ti trije tekmovalci so prav tako napredovali v veliki finale, ki bo na sporedu jutri točno opoldne po bolgarskem in ob 11:00 po slovenskem času.

Danes dopoldne sta v polfinalu nastopila tudi Žan Črnac in Luka Pangos v dvojnem dvojcu. V boj za mesta v velikem finalu se sicer nista vmešala, sta se pa vseskozi izmenjavala s Francozoma na petem oziroma šestem mestu. V cilj sta potem priveslala kot šesta in bosta jutri ob 10:30 nastopila v B finalu.

Popoldne bodo na sporedu še mala finala, kjer bosta nastopila dva naša čolna. V finalu C ženskih dvojnih dvojcev bosta nastopili Tinka Kersikla in Sanja Savanovič, v finalu D pa moški dvojni četverec, v katerem veslajo Gregor Vojvoda, Gal Žvegelj, Matej Pregarc in Ptah Butinar.

Jutri bo v ob 08:07 po slovenskem času v B finalu nastopil še članski lahki skifist Rajko Hrvat.

zan-crnac-luka-pangos-2jernej-markovc-vzs-1

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja