Mednarodna mladinska regata v Münchnu – prvi dan

mario Novice 0 Komentarjev

Kandidati za letošnjo mladinsko reprezentanco se merijo na močni mednarodni regati v Münchnu. Že tradicionalno je to najmočnejša mladinska mednarodna regata v veslaškem koledarju, saj je glavna kriterijska regata na neško reprezentanco, poleg tega pa se je udeležijo tudi reprezentance in klubi praktično iz cele Evrope. Za naše veslače bo regata dala odgovor, kdo bo čez slabe tri tedne nastopil na Mladinskem evropskem prvenstvu v Minsku.

Prvi dan regate sta se v veliki finale uvrstili dve posadki, moški dvojec in ženski enojec. Miha Ramšak in Gašper Ferlinc (oba VK Dravske elektrarne Maribor), lani v četvercu tretja na MEP in peta na MSP, sta zasedla odlično tretje mesto. Skozi celotno progo sta veslala na drugi poziciji, boj za srebro pa sta izgubila v finišu. Zmagale ja avstrijska posadka pred prvo nemško, na čtretkem mestu je končala druga nemška posadka, peto in šesto mesto pa sta osvojila poljska čolna.

Tinka Kersikla (VK Argo Izola) je v finalu ženskih enojcev zasedla šesto mesto. Zmagala je predstevnica Velike Britanije, za njo pa so se razvrstile Avstrijka, dve Nemki in Niziozemka.

V finalih B sta nastopili dve naši posadki. Žan Črnac in Gašper Ostanek (oba VK Nautilus Koper) sta bila tretja (skupno deveta), blejski četverec, v katerem veslajo Jure Poljanec, Žan Eržen, Kristjan Markovc in Aleš Jalen, pa je bil četrti oziroma skupno deseti.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja