Mednarodna regata za uvod v svetovni pokal

Jernej Slivnik Novice, Slike 0 Komentarjev

DSC_0117Bled bo 9. in 10. maja gostil prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala v veslanju, dan prej, torej 8. maja, pa bo na sporedu še mednarodna regata. Ta bo letos postregla z močno konkurenco, saj se bodo mnogi veslači, ki bodo v gorenjskem biseru že od začetka maja, odločili za dvojni nastop. Finalne preizkušnje bodo tako na sporedu v petkovih popoldanskih urah, svetovni pokal pa se bo v soboto dopoldan začel s kvalifikacijami, finali bodo sledili v nedeljo.

Mednarodna regata bo dober preizkus pripravljenosti tudi za nekatere slovenske veslače, selektor Dušan Jurše pa bo seznam objavil v začetku prihodnjega tedna. Znano je že, da bosta na tekmi svetovnega pokala nastopila skifist Gašper Fistravec in veslač v lahkem enojcu Rajko Hrvat, selektor pa bo seznam nastopajočih bržkone razširil.

Bled v teh dneh že dobiva podobo, ki ga bo krasila v času trajanja svetovnega pokala, za katerega so prisotnost napovedali predstavniki iz kar 35 držav. Dogodek bo znova velik zalogaj za prireditelje, ki pa že imajo izkušnje, saj so svetovni pokal gostili že leta 2010, leta 2011 pa so na Bledu pripravili še svetovno člansko prvenstvo.

Vse ljubitelje veslanja zato vljudno vabimo na Bled, ogled tekem je brezplačen.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja