MEP Hazewinkel – Skifist Zarič in dvojni četverec v polfinalu

mario Novice 0 Komentarjev

Na mladinskem evropskem prvenstvu v belgijskem Hazewinklu so danes potekala predtekmovanja in repasaži. Neposredno iz predtekmovanj v polfinale sta se uvrstila skifist Žiga Zarič in dvojni četverec, v katerem veslajo Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Nik Krebs in Vid Pugelj. Dekletoma  v dvojnem dvojcu bosta nastopili v C finalu.

slo-jm4x

Naš dvojni četverec je v tretji predtekmovalni skupini vodil od starta do cilja in zmagal s prednotjo slabih petih sekund pred posadko Belorusije, tretja je bila Litva, četrta pa Estonija. S časom 6:14,69 so Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Nik Krebs in Vid Pugelj dosegli tudi najboljši čas med vsemi 14 čolni, najboljši čas imajo tudi na prehodu sredine proge, ki je trenerjem velikokrat še bolj zanimiv podatek v predtekmovanjih.

 4x

S prvim mestom se je naš čoln neposredno uvrstil v polfinale, ki bo na sporedu jutri ob 11:22. Naši fantje se bodo pomerili s tekmeci iz Švice, Litve, Belgije, Romunije in Srbije. V veliki finale vodijo prva tri mesta.

1x.2

Žiga Zarič nastopa v konkurenci 13 enojcev, v drugi predtekmovalni skupini pa je zasedel tretje mesto, za skifistoma Rusije in Italije ter pred Tekmovalcem iz Latvije. Žiga je skozi celotno progo veslal na tretjem mestu, do treh četrtin proge pa je bil le dve sekundi za Rusom in Italijanom. V zadnjem delu proge je popustil in raje hranil moči, saj so neposredno v polfinale vodila prva tri mesta.

dsc_0907

Mariborskega skifista nastop v polfinalu čaka ob 11:28, za tri mesta v velikem finalu pa se bo boril proti predstavnikom Latvije, Češke, Azerbadjana, Rusije in Estonije.

 

 

2x

Tinka Kersikla in Andreja Kekič sta po predtekmovanjih morali v popoldanski repasaž, tudi tam pa je bil nastop preskromen za uvrstitev v polfinale. V repasažu sta bili šesti za posadkami Češke, Francije, Moldove, Hrvaške in Belgije. Jutri ju tako čaka zaključni nastop na prvenstvu, in sicer C finale, kjer se bosta v konkurenci Srbije, Poljske, Hrvaške, Belgije in Estonije potegovali za uvrstitve med 13. in 18. mestom.

Vsi rezultati

Foto: Iztok Čop

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja