MEP Minsk – dvojec peti, dvojni četverec šesti

mario Novice 0 Komentarjev

V velikem finalu letošnjega mladinskega evropskega prvenstva sta nastopila obe naši posadki, ki sta se udeležili prvenstva, kar pomeni lep uspeh naše reprezentance. Miha Ramšak in Gašper Ferlinc sta v dvojcu zasedla peto mesto, Gašper Ostanek, Dean Maslo, Žan Črnac in Žiga Zarič pa v dvojnem četvercu šesto mesto.

dsc_4206-001

Rezultati finale A – dvojec

Miha Ramšak in Gašper Ferlinc, lani bronasta na MEP v četvercu, sta se pogumno podala v boj za medalje in bila na polovici proge na drugem mestu, zaostajala sta le za vseskozi vodilni posadko Avstrije. V drugem delu proge se je razvil hud boj za srebrno in bronasto medaljo med vsemi ostalimi finalisti, tako da je avstrijska ekipa na koncu komaj zadržala prvo mesto. Naša posadka je bila na treh četrtinah proge še v igri, saj je za tretjim mestom zaostajal le dobre pol sekunde, v zaključku tekme pa je popustila in v cilj priveslala kot peta, pred posadko Ukrajine. Z močnim finišem si je srebro priveslala Češka, bron pa Srbija, na četrtem mestu pa je končala Italija.

Rezultati finale A – dvojni četverec

Gašper Ostanek, Dean Maslo, Žan Črnac in Žiga Zarič, vsi razen Črnaca debitanti na velikih tekmovanjih, v velikem finalu dvojnih četvercev niso bili v igri za višja mesta. V tej tekmi se je je že v prvi polovici oblikoval vrstni red, ki je ostal praktično nespremenjen do cilja. Vseskozi je bila vodilna Romunija pred Italijo, Hrvaško in Belorusijo. Naša posadka je bila sicer na polovici proge peta pred Češko in z relativno majhnim zaostankom za vodilnimi, v drugem delu proge pa je padla na šesto pozicijo in na njej tudi priveslala v cilj.

Vsi rezultati