Miha Aljančič in Nik Krebs v velikem finalu MEPa

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Naš dvojni dvojec, v katerem veslata Nik Krebs in Miha Aljančič, je v prvi polfinalni skupini osvojil drugo mesto in se uvrstil v veliki finale, ki bo danes popoldan. Zmagala sta Italijana, tretja pa sta bila Madžara. Iz druge polfinalne skupine so v veliki finale napredovale posadke Češke, Francije in Avstrije. Valentina Alicia Milavčič in Alja Škrlj sta se uvrstili v finale B.

V naši polfinalni skupini sta silovito startala Italijana Cattaneo in Fiume in si že kmalu po startu priveslala dobro dolžino prednosti. Naša dva sta bila ves čas druga in sta skozi progo zaostanek tudi zmanjševala, pred tretjima Madžaroma pa ves čas nadzorovala varno prednost dolžine čolna. Tudi v zaključku tekme sta Krebs in Aljančič vzdržala napade, saj se je v ozadju razvil boj za preostalo prosto mesto med madžarsko in poljsko posadko, z močnim finišem pa sta se na koncu približala tudi zmagovalni posadki Italije na pol dolžine čolna.

MIha Aljančič in Nik Krebs
MIha Aljančič in Nik Krebs

V drugi polfinalni skupini ni bilo tako ogorčenega boja za mesta v finalu. Suvereno sta zmagala Čeha Cincibuh in Bezdek, druga sta bila Francoza Desgrippes in Quemener, tretja pa Avstrijca Bradner in Neubauer. Tudi čas druge skupine je bil precej počasnejši od prve, zmagovalna češka posadka je na primer dosegla dobri dve sekundi slabši čas od naše.

Veliki finale moških dvojnih dvojcev bo ob 15:00, Nik Krebs in Miha Aljančič pa bosta nastopila na drugi progi.

Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj
Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj

Naš ženski dvojni dvojec je v polfinalu močno startal in bil drugi na prvih 500 metrih, tik za močnima Nemkama. V nadaljevanju sta Valentina Alicia Miklavčič in Alja Škrlj popustili, saj sta s trenerjema že pred tekmo realno ocenili svoj potencial in hranili moči za nastop v finalu B, kjer bo njuna najpomembnejša tekma. Ta nastop ju čaka že ob 13:12, za uvrstitve med 7. in 12. mestom pa se bosta borili s posadkami Belorusije, Češke, Avstrije, Norveške in Ukrajine.

Med enojci se je Tim Mahne uvrstil v finale C, kjer bo nastopil ob 12:00. V ženskem enojcu bo Tinka Kersikla prav tako nastopila v finalu C, ki bo na sporedu ob 12:06.

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja