Mladinsko evropsko prvenstvo – V Litvi bosta nastopila dva slovenska čolna

Danes bo v mestecu Trakai v Litvi otvoritev letošnjega mladinskega evropskega prvenstva v veslanju, ki se ga udeležujejo tekmovalci in tekmovalke iz 31 držav. Med njimi bodo tudi trije naši, in sicer Nik Krebs in Jaka Čas v dvojnem dvojcu ter Alja Škrlj v enojcu.

CIMG7097

Nik Krebs in Jaka Čas, člana VK Dravske elektrarne Maribor, bosta nastopila v konkurenci 20 dvojnih dvojcev. Letos sta se že izkazala z dobrim nastopom na zelo močni mednarodni regati v Münchnu, kjer sta se srečala s kar nekaj tekmeci, ki nastopajo tudi v Litvi. Čas je debitant na velikih tekmovanjih, sicer pa še mlajši mladinec, tako da ga čakata še dve sezoni v mladinski kategoriji. Nik Krebs je na lanskem MEP v Račicah v isti disciplini osvojil bronasto medaljo, na MSP pa je bil skupaj z Mihom Aljančičem peti.

CIMG7104

Tudi Alja Škrlj, članica VK Izola, bo nastopila v konkurenci 20 tekmic, z nekaterimi pa se je že srečala na mednarodnih regatah v Münchnu in na Bledu. Lani je Alja nastopala v dvojnem dvojcu in bila na MEP v Račicah osma ter na MSP v Riu dvanajsta.

Tekmovanja bodo potekala v soboto, ta dan bodo predtekmovanja in repasaži, in nedeljo, ko bodo na sporedu polfinala in finala.

Spletna stran prvenstva

Prijave, startne liste, rezultati, urnik tekmovanj