Na članskem evropskem prvenstvu v Račicah bo Slovenijo zastopal le Rajko Hrvat v lahkem enojcu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Letošnje evropsko prvenstvo v veslanju gosti uveljavljeni češki center za veslanje in kajak na mirnih vodah Račice pri Labi, ki leži 60 km severno od Prage. Prvenstva se udeležuje 532 veslačev in veslačic iz 34 držav, ki bodo nastopili v 212 čolnih. Med njimi bo le den slovenski, saj bo na Češkem nastopil le Rajko Hrvat v lahkem enojcu.

Ostali dve mlajši posadki, ki sta nastopili na nedavnem svetovnem pokalu v Beogradu, zaradi maturitetnih obveznosti in drugačnega treninškega ritma na EP na bosta nastopili.

 DSC_0139

Rajko Hrvat je na preteklih dveh evropskih prvenstvih v Poznanu in Brandenburgu osvojil bronasto medaljo in tudi tokrat zagotovo sodi v širši krog finalistov in kandidatov za medalje. Na prvi tekmi svetovnega pokala v Beogradu se sicer zaradi ponesrečenega polfinalnega nastopa ni uvrstil v finale in zasedel sedmo mesto, vendar pa rezultati na treningih kažejo, da je dobro pripravljen in sposoben vrhunskega dosežka tudi na letošnjem EP. V Beogradu se je spoznal z večjim delom konkurence, ki se je v tem letu še razširila in zaostrila, najresneje bo tako potrebno ražunati z vsemi finalsti – Madžarom Petrom Galambasom, Švicarjem Michaelom Schmidom, Belgijcem Nielsom Van Zandweghejem, Poljakom Arturjem Mikolajczewskijem, Slovakom Lukašem Babčem, branilcem naslova evropskega prvaka, in Hrvatom Luko Radonićem, ponovno pa je dvojno prijavljen Irec Paul O’Donovan, lani drugi na OI v lahkem dvojnem dvojcu.

DSC_0142

Rajko Hrvat pred prvenstvom: »Pripravljen sem dobro, stopnja v kvaliteti treningov od prvega svetovnega pokala se je še dvignila in vse gre tako, kot je treba. Konkurenti so vsi poznani, gre za zelo močno konkurenco, po moje najmočnejša doslej ne evropskih prvenstvih. Ne glede na to po dveh bronastih medaljah grem tja z dvignjeno glavo in ju pošteno branit, tako da bodo konkurenti z mano imeli kar dosti dela. Po Beogradu nismo toliko spreminjali, bolj smo še nekaj dodali. Ni bilo potrebnega veliko filozofiranja, imam že takšen status in toliko kilometrine, da ni bilo potrebnega nič posebnega.«

Danes bo opravljen žreb predtekmovalnih skupin, jutri so na sporedu predtekme in repasaži, v soboto polfinali in v nedeljo finali.

Urnik prvenstva

Vse informacije worldrowing.com

Spletna stran prvenstva

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja