Na evropskem prvenstvu jutri Fistravec in Hrvat začenjata s predtekmovanji

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na prizorišču letošnjega evropskega prvenstva v Brandenburgu pri Berlinu so zbrani že vsi najboljši veslači in veslačice stare celine in danes je bil opravljen žreb predtekmovalnih skupin. V jutrišnjem dopoldnevu bosta nastopila oba naša veslača, najprej Rajko Hrvat, uro za njim pa še Gašper Fistravec.

DSC_0452

Rajko Hrvat, ki je tu pred osmimi leti na SP do 23 let zasedel šesto mesto in tako svoj prvi viden mednarodni dosežek, bo nastopil v tretji predtekmovalni skupini lahkih enojcev ob 10:40, od koder neposredno v polfinale vodijo prva tri mesta. V »slovanski« skupini bodo njegovi konkurenti Slovak Lukaš babač, lanski evropski podprvak, Čeh Milan Viktora in Bolgar Nedelcho Vasilev, lani peti na EP in 15. na SP. Rajko z neposrednim napredovanjem ne bi smel imeti težav, nastop v pričakovanem polfinalu ga čaka točno 24 ur po jutrišnjem prvem startu.

DSC_0410

Rajko Hrvat: »Občutki pred začetkom evropskega prvenstva so odlični, celo fenomenalni. Tekmece poznam, skupina je zanimiva, vendar nič zato. Moj cilj ostaja, da iz tekme v tekmo napredujem in jutri je že prva priložnost, da konkurenci pokažem, da z mano ne bo lahkega dela.«

 DSC_0434

Gašper Fistravec bo prav tako nastopil v tretji predtekmovalni skupini ob 11:40, pri enojcu pa neposredno v polfinale vodita če prvi dve mesti. Zanje se bodo ob Gašperju potegovali še Čeh Ondrej Synek, aktualni svetovni prvak in lanski evropski podprvak, Nemec Philipp Syring, trenutno najboljši nemški posameznik in lani šesti na svetu v konkurenci do 23 let, Finec Robert Ven, četrti z nedavnega svetovnega pokala v Vareseju, sicer pa varovanec legendarnega Pertija Karpinnena, ter Švicar Markus Kessler, osmi iz Vareseja in 20. v enojcu z lanskega SP. Glede na konkurenco pri Gašperju ne gre pričakovati neposrednega napredovanja, mesto v polfinalu bo verjetno iskal v popoldanskem repasažu (16:20).

DSC_0099

Gašper Fistravec pred tekmo: »Počutje en dan pred tekmo je najboljše oziroma najbolj tekmovalno v tej sezoni. Če sem čisto odkrit, bi skupina lahko bila malo bolj ugodna, vendar pa na tem prvenstvu tako ni slabih nasprotnikov. Glede taktike sva se s trenerjem pogovarjala, da bo odpeljal svojih prvih 500 metrov, čez sredinski del proge pa bi se nekako poskušal prijeti Finca. V kakšni meri mi bo to uspevalo, bomo videli na sami tekmi, znotraj katere se bodo potem delali še manjši popravki. Realno je pričakovati tretje oziroma četrto mesto in potem nastop v popoldanskem repasažu.«

Celotna startna lista

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja