•                                          some_text

In Novice
maj 29th, 2019
271 Views

Na letošnjem Evropskem prvenstvu, ki bo med  31. majem in 2. junijem potekalo na Rdečem jezeru v Luzernu, bo kot naš edini predstavnik nastopil Rajko Hrvat v lahkem enojcu. V Švici bo sicer tekmovalo 587 veslačev in veslačic iz 36 držav, Luzern pa bo drugič v zgodovini gostil prvenstvo Stare celine.

DSC_0015

Rajko Hrvat je v letošnji sezoni s četrtim mestom že uspešno nastopil na prvi tekmi svetovnega pokala v bolgarskem Plovdivu. Lani je bil na EP v Glasgowu sedmi, njegova najboljša uvrstitev na evropskih prvenstvih pa je tretje mesto. Bron je osvojil dvakrat, in sicer leta 2015 v Poznanu in leto kasneje v Brandenburgu. V lanski sezoni se je moral precej ukvarjati s poškodbo hrbta, letos pa je zdrav in je že pokazal dobre vožnje posameznih kriterijskih regatah in svetovnem pokalu.

DSC_0191

Rajko Hrvat pred odhodom v Luzern: “Za mano je dobro pripravljalno obdobje in četrto mesto na pri postaji svetovnega pokala. Sedaj je pred mano nastop na evropskem prvenstvu, kjer mi je prvi cilj, da popravim nastope v začetku tekme. Glavni cilj je seveda uvrstitev v finale, tam pa je vse možno.”

Prijave LM1x

Informacije in urnik